Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

                                                                                        Λαμία,   10   Οκτωβρίου  2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ 
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  διοργανώνουν  ημερίδα όπου θα  παρουσιαστούν από  εξειδικευμένους επιστήμονες, οι  σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιόλαδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την....
αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.  
Στην Ημερίδα  θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιόλαδου.  
Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα
Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο
Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών
Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο
Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία
Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις
Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις
Συντήρηση ελαιόλαδου – άζωτο η αργκόν
Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην

Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο  14  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 πμ
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων,
Λεωνίδου 9 – 11,  3ος όροφος