Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Δ/ντή  Δ/βθμιας Εκπ/σης
            Κοιν.:Σχολικές μονάδες Ν. Ευβοίας
          Χαλκίδα 27/6/2018

ΘΕΜΑ: Αυτοδίκαιη απόλυση αναπληρωτών/τριών καθηγητών/τριών
Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους αναπληρωτές συναδέλφους μας σχετικά με την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευβοίας να καθυστερήσει τη διαδικασία απόλυσής τους μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου, και με δεδομένο ότι πολλοί/ες από αυτούς έχουν μόνιμη κατοικία μακριά από τη Χαλκίδα, οπότε θα αναγκαστούν είτε να επανέλθουν είτε να παρατείνουν τη διαμονή τους επωμιζόμενοι  επιπλέον οικονομικά κόστη σε μια....
δύσκολη γι αυτούς/ες οικονομική συγκυρία, παρακαλούμε  να επισπεύσετε τη διαδικασία απόλυσής τους, ώστε ειδικά αυτοί που διαμένουν μακριά να πάρουν το χαρτί απόλυσής τους έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου.   
Με δεδομένο επίσης ότι οι περισσότεροι/ες πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 7 Ιουλίου, η λύση που προτάθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για αποστολή τους με courier ή ταχυδρομείο, ενέχει τον κίνδυνο εκπρόθεσμης παραλαβής τους με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από το δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας.  
Επισυνάπτουμε και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς τον Υπουργό.
Οι αναπληρωτές /τριες συνάδελφοι είναι μια επισφαλής εργασιακά κατηγορία η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται με το δέοντα σεβασμό.

  Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                   Άρης Σκούρας