Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ

Το Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, επισκέφθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπληρώνοντας παλαιό τάμα του προς τον Όσιο Ιωάννη.
Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη και Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και διακονούντων ταυτοχρόνως παρά ....
τη Ιερά Συνόδω, του Πρεσβ. Ιωάννου Γκέκα, εκ των Εφημερίων του Ι. Προσκυνήματος και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.
Ο Θεοφιλέστατος κ. Κλήμης κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς προσκυνητές, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφερθείς στο σταυροαναστάσιμο ήθος του χριστιανού.
Προ της Απολύσεως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ενώ ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου αγίου Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο άγιο Μεθώνης για την παρουσία του στο Ι. Προσκύνημα, τον διδακτικό του λόγο προς τους πιστούς και την χαρά και ευλογία της συλλειτουργίας.