Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δήλωση για τις Πολιτικές εξελίξεις στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Σε σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας, τα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στα Βαλκάνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η στρατιωτική ένταση κλιμακώνεται σε Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Οι απανωτές επισκέψεις στη χώρα μας και οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» της Ελλάδας στην περιοχή πραγματικά μυρίζουν μπαρούτι για το λαό, που πρέπει να ανησυχεί και να κινητοποιηθεί ενάντια στην ελληνική ....
εμπλοκή.
Στις τελευταίες επαφές της κυβέρνησης τόσο με τον γγ του ΝΑΤΟ, όσο και με τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας, στο επίκεντρο βρέθηκε η συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.
 Επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές ότι η συμφωνία είναι ΝΑΤΟικής κοπής και ότι αποτελεί «κλειδί» για να προχωρήσει η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια, με καθοριστική συμβολή της Ελλάδας, βάζοντας σε νέους κινδύνους τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Μόνη «καθαρή έξοδος για το λαό» είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
Οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός δεν θα έρθουν από τα πάνω. 
Θα έρθουν με γερή οργάνωση και αγώνα, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Οργανώνοντας ο λαός τη δική του Κοινωνική Συμμαχία, συνεχούς, αμείωτης πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στο κράτος και τις κυβερνήσεις τους, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Μέσα από αυτόν το δρόμο θα δημιουργούνται οι συνθήκες για αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, θα μπορέσει η Κοινωνική Συμμαχία να κατακτήσει τη δική της εξουσία, την εργατική εξουσία.
Βασικά αιτήματα του λαϊκού κινήματος :
Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές
Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
Κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
Κάτω οι φόροι - Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
Προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ΟΤΑ, με μόνιμη και σταθερή δουλειά
Εδώ και τώρα υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης
Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ