Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψουμε και κάποιες λεπτομέρειες για τις εκλογές στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αφού τα εκεί ΜΜΕ δεν λένε να πούνε κάτι το ξεχωριστό, αφού το θέμα είναι μεταξύ συγγενών και φίλων.
Κανείς δεν θα γράψει που "χάνει" ο κ. Ψαθάς και που αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι άλλοι υποψήφιοι.
Δεν θα γράψουν γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με όλες και όλους και τα προβλήματα του Δήμου τα βάζουν σε δεύτερη μοίρα.
Ο κ. Ψαθάς δεν φοβάται κάτι για έναν και μόνο λόγο..
Στις τελευταίες εκλογές, την Α΄ Κυριακή ήταν ....
πρώτος στα Ψαχνά, την Καστέλλα και την Καμαρίτσα.
Που έχουν δυσκολία η άλλοι υποψήφιοι;
Κάθε προεκλογικός αγώνας έχει τις δυσκολίες του, αλλά θα πρέπει οι άλλοι υποψήφιοι να καταλάβουν πως δεν έπρεπε ν΄ ακολουθήσουν τα βήματα του κ. Ψαθά. Δεν έπρεπε η στρατηγική τους να είναι αυτή που είναι σήμερα και έχει να κάνει με τα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων, αλλά και αυτά που είναι στο ψηφοδέλτιο.
Έπρεπε η στρατηγική να ξεκινάει από τις προτάσεις που έχουν, αν έχουν, για να λύσουν τα προβλήματα των δημοτών και μετά να πηγαίνει στα πρόσωπα.
Την Α΄ Κυριακή ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θα πάρει τους σταυρούς που θα πάρει, επειδή έχει συγγενείς, φίλους κλπ. Την Β΄ Κυριακή τι θα πάρει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος που θα έχει μόνο έναν αντίπαλο, ενώ θα έχει και πολλούς απογοητευμένους υποψηφίους συμβούλους οι οποίοι δεν θα έχουν εκλεγεί;
Καζάνι που βράζει είναι ο δήμος σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές.
Ο κ. Ψαθάς τα παίζει όλα για όλα και προσπαθεί να κρατήσει τους πάντες στην πολιτική του καφενείου, του μεζέ και να ρίχνει τις μπηχτές του προς τους άλλους υποψηφίους.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αναδείχθηκαν τα προβλήματα και δεν ακούσαμε προτάσεις.
Υπάρχει και κάτι ακόμη.
Υπάρχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει πολλά πράγματα και πιστεύουν πως έχουν στο τσεπάκι την εκλογή τους.
Κυρίες και κύριοι, οι εκλογές τις περισσότερες φορές φέρνουν εκπλήξεις, οι οποίες σ΄ αυτές τις εκλογές και με αυτόν τον εκλογικό νόμο, θα είναι μεγαλύτερες. 
Στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δεν θα εκλεγούν εκατοντάδες, αλλά μόλις 27.
Θα εκπροσωπηθούν και οι 4 παρατάξεις και τουλάχιστον αυτοί που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις προβλέπουμε να μοιρασθούν τις 20 - 22 από τις 27 έδρες.
Υπάρχουν τα δεδομένα. Υποχρεωτικά και ανάλογα με τον πληθυσμό θα πάρει έδρες η Ενότητα Μεσσαπίων και η Ενότητα Διρφύων.
Δεν θα είναι δηλαδή όλοι όσοι θα εκλεγούν από την μία ενότητα.
Όπως όλοι καταλαβαίνουν έχουμε πολλές διαιρέσεις και αφαιρέσεις και καθόλου προσθέσεις σε ότι έχει να κάνει με τους υποψηφίους και τις πιθανότητες που έχουν.
Θα επανέλθουμε αργότερα στο θέμα, γιατί αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά κουφά, ιδιαίτερα μέσα στα Ψαχνά και τα οποία δεν συμφωνούν με αυτά που πιστεύουν οι υποψήφιοι.