Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού  σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου....
να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. 
Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον.
Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών. 
Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.»  δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.