Σάββατο 9 Μαΐου 2020

....φαπούλες

- Την καλησπέρα μας  στην υπουργό κυρία Κεραμέως και ας μας επιτρέψει να σχολιάσουμε το θέμα των δηλώσεων που ζητάει από τους γονείς, ώστε να μην χρεωθούν με απουσίες οι μαθητές.
Κυρία Κεραμέως απαράδεκτο αυτό. Είναι λάθος και αντισυνταγματικό. Όταν υποχρεώνεις τους γονείς σε τέτοιες δηλώσεις, δημιουργείς θέμα στην κοινωνία, αφού υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο, αλλά την ίδια στιγμή δίνεις το δικαίωμα στους γονείς που δεν έχουν ....
κάποιο πρόβλημα, να υποκύψουν στις πιέσεις των παιδιών και να κάνουν μια δήλωση, η οποία όμως δεν θα έχει δείγμα αλήθειας.
Γιατί λοιπόν το κάνετε αυτό; Καμία δήλωση κυρία Κεραμέως.
Όποιος μαθητής θέλει θα πάει και όποιος δεν θέλει δεν θα πάει και θα συνεχίσει τα μαθήματα με τον τρόπο που τα έκανε μέχρι σήμερα.
Κυρία Κεραμέως κρατάτε τα γήπεδα κλειστά για τα παιδιά μας που παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάνουν στίβο και ανοίξατε τα σχολεία. Αλήθεια μήπως πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση, εσείς προσωπικά και όλοι αυτοί που ζητάνε δηλώσεις από τους γονείς.
Τι θα συμβεί αν ένας μαθητής μεταφέρει τον κορονοϊό ή νοσήσει 
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Πάρτε πίσω την απόφαση για την δήλωση γιατί είναι προσβλητική και παράνομη.
Οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάζουν απουσίες στα παιδιά που δεν θα πάνε στο σχολείο.
Έχουν κι αυτοί τεράστιες ευθύνες και να μην λένε τι λέει ο νόμος.
Ο νόμος λέει κι άλλα, αλλά δεν τηρήθηκαν ποτέ.