Τρίτη 5 Μαΐου 2020

«Πρασίνισε» η ταράτσα δημοτικού σχολείου στη Μενεμένη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πρασίνισε», εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η ταράτσα του 4ου δημοτικού σχολείου στη Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση των εργασιών δημιουργίας φυτεμένου δώματος.
   Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται ενέργεια στο κτίριο, βελτιώνονται οι περιβαλλοντικές συνθήκες και το μικροκλίμα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ....
αυξάνεται το αστικό πράσινο και μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

   Ο χώρος πρασίνου στο 4ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται επί της οδού Ν.Κυριακίδη, αυξήθηκε κατά 491 τ.μ. και τα οφέλη, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, θα είναι πολλαπλά για τους μαθητές και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
   «Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού εντείναμε τις προσπάθειες μας και καταφέραμε να παραχωρήσουμε σε πλήρη λειτουργία ένα πολύ σημαντικό έργο περιβαλλοντικού χαρακτήρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
   Δεν είναι το πρώτο σχολείο του δήμου που έχει φυτεμένο δώμα, καθώς ανάλογα έργα έγιναν σε σχολικά συγκροτήματα σε Δενδροπόταμο και Αμπελόκηπους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, εάν υπάρξει νέα χρηματοδοτούμενη προκήρυξη μέσω ΕΣΠΑ θα επιχειρηθεί η ένταξη και άλλων σχολείων της περιοχής. 
   Οι εργασίες στο δημοτικό της Μενεμένης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αξονα Προτεραιότητας ΑΞ06-Προστασία περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων του Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 προϋπολογισμού περίπου 220.000 ευρώ.