Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

....μικρά, μικρά

 - Χρονιά Ολυμπιακών αγώνων και μακάρι η Ελλάδα κάτι να καταφέρει. Δύσκολα τα πράγματα, αλλά ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Σε τοπικό επίπεδο, εδώ στην Εύβοια δηλαδή, εκτός από το ποδόσφαιρο, το οποίο πάει από το κακό στο χειρότερο γενικώς, έχουμε και τον στίβο. Λέμε πως έχουμε και στίβο, αλλά θα πρέπει αυτό να το συζητήσουμε κάποια στιγμή. Το γράφουμε γιατί διαπιστώνουμε πως έχουμε μια μάχη προπονητών, μια μάχη για δημιουργία συλλόγων, μια μάχη για πολλά "μαγαζάκια" και όχι μια μάχη για ανάδειξη αθλητών, οι ....οποίοι θα μας εκπροσωπούν επάξια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και γιατί όχι και στην Ευρώπη.

- Θυμώνουν οι προπονητές του στίβου στην Χαλκίδα, όταν γράφουμε αλήθειες. καλά κάνουν. Δεν μας ενοχλεί καθόλου η στάση τους, αλλά θα πρέπει να μάθουν στην κριτική και στην αλήθεια. Χρησιμοποιούν το Στάδιο της Χαλκίδας, για το οποίο πληρώνουν οι δημότες. Η σημερινή δημοτική αρχή με δήμαρχο την κυρία Βάκα και ο ΔΟΑΠΠΕΧ  τους παρέχουν τα πάντα, στο βαθμό που μπορούν και αυτοί έχουν δει το στάδιο τσιφλίκι τους. Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε, γιατί υπάρχουν τα στοιχεία που τους διαψεύδουν.

- Ο κάθε προπονητής δημιουργεί έναν σύλλογο, μαζεύει και κάποιους αθλητές, μαζεύει πιτσιρίκια, αναλαμβάνει "ιδιαίτερες" προπονήσεις μη αθλητών και απαιτεί ώρες, απαιτεί χώρο, απαιτεί όργανα, γυμναστήρια κλπ. Το στάδιο ανήκει στους δημότες και επιτέλους ο ΔΟΑΠΠΕΧ καλά κάνει και βάζει προϋποθέσεις.

- Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Αϊδίνη, ο αντιπρόεδρος κ. Ρόγκας και ο διευθυντής κ. Γκούνης, πρέπει να ετοιμασθούν ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο στάδιο, πριν τελειώσει η σημερινή κατάσταση με τον κορονοϊό. Το στάδιο της Χαλκίδας θα πρέπει να το χρησιμοποιούν ελεύθερα οι αθλητές των συλλόγων οι οποίοι ανήκουν σε αγωνιστικές ομάδες και θα παίρνουν μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεύτερη προτεραιότητα οι αθλητές που θα πάρουν μέρος σε Περιφερειακά πρωταθλήματα. Αυτές οι δύο κατηγορίες, θα πρέπει να προσεχθούν και φυσικά ο ΔΟΑΠΠΕΧ να ελέγχει τις συμμετοχές αθλητών στους αγώνες και τις επιδόσεις τους.

- Στα θέματα των ακαδημιών, στα θέματα των προπονήσεων μη αθλητών, από τους προπονητές των συλλόγων, θα πρέπει να υπάρξει άλλη μεταχείριση και όχι να έχουν το στάδιο σε βάρος των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά ούτε και σε βάρος του κοινού. 

- Το ταρτάν, τα εμπόδια, ο χώρος του μήκους, του ύψους, τα όργανα του ΔΟΑΠΠΕΧ, το γυμναστήριο κλπ, ανήκει σε όλους τους δημότες και όχι στους προπονητές.

- Επειδή κάποιοι λένε πως εξυπηρετούμε συμφέροντα του Γυμναστικού Συλλόγου Νεάπολης, επειδή εκεί είναι και τα παιδιά μας, θα τους απαντήσουμε με ευθύτητα. Κανενός συμφέροντα δεν εξυπηρετούμε και κανενός συμφέροντα δεν θα εξυπηρετήσουμε και στο μέλλον. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα της καθε αθλητικής χρονιάς, είναι ο καλύτερος κριτής. Όποιος αντέχει τις συγκρίσεις, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εμείς είμαστε με τους αθλητές και τους δημότες και όχι με τους προπονητές και τα "μαγαζάκια".