Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος το υπ’ αριθμ. πρωτ. 603/229/8.2.2023 Σεπτό Εγκύκλιο Σημείωμά Της, με θέμα: «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας», για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των χιλιάδων σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας.
Επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες, δεδομένης της βιβλικής καταστροφής, εξ αιτίας του μεγέθους, της διάρκειας και της σφοδρότητος του πλήγματος του Εγκέλαδου, απαιτείται η ταχύτατη (από την Κυριακή.... 12 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023) συγκέντρωση του παρακάτω ανθρωπιστικού υλικού:
1.         Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
2.         Εμφιαλωμένο νερό
3.         Γάλα μακράς διαρκείας
4.         Ζυμαρικά
5.         Ρύζι και
6.         Όσπρια.
Το προσφερόμενο ανθρωπιστικό υλικό θα συγκεντρώνεται αρχικά σε κάθε Ενορία. Σε όσους προσφέρουν, θα δίδεται και απόδειξη της προσφοράς τους σε είδη.
Κατόπιν θα συγκεντρωθούν και θα προωθηθούν στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προκειμένου, εν συνεχεία, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας