Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας και Συρίας ο Δήμος Χαλκιδέων

 
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αγαθών στον Δήμο 
Χαλκιδέων, με στόχο τη στήριξη των πληγέντων, από τους σεισμούς, συνανθρώπων μας σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Δήμου ανταποκρίθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, πολλά σχολεία και μεγάλος αριθμός πολιτών.
Τα είδη συγκεντρώνονται μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στο ισόγειο... των εγκαταστάσεων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου) μέχρι κι ώρα 17:00 το απόγευμα.
Υπενθυμίζουμε ότι, τα είδη προς συγκέντρωση είναι:
 Κουβέρτες
 Παπλώματα
 Σκηνές
 Υπνόσακοι
 Μαξιλάρια
 Φακοί
 Είδη ρουχισμού (μόνο:κασκόλ,γάντια,σκούφοι,κάλτσες)
 Είδη γυναικείας υγιεινής
 Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας
 Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές
«Το μέγεθος της καταστροφής σε Τουρκία και Συρία είναι τεράστιο. Ο Δήμος Χαλκιδέων, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στηρίζει ενεργά τους ανθρώπους που δοκιμάζονται τις δύσκολες αυτές ώρες. Τα είδη, κατόπιν συνεννόησης με όλους τους Δήμους της Εύβοιας, θα συγκεντρωθούν όλα εδώ και θα αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες για τις πληγείσες περιοχές. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.