Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη του ΠΣΑΠΠ στην Εθνική Γυναικών

Επίσκεψη στο ξενοδοχείο της Εθνικής Γυναικών πραγματοποίησαν ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και οι υπεύθυνοι Γυναικείου Ποδοσφαίρου του ΠΣΑΠΠ, Έλενα Παπαδοπούλου και Χρήστος Στάικος. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τις διεθνείς παίκτριες για τις δράσεις, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις του ΠΣΑΠΠ και της FIFPRO.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στις διεθνείς, ο κ. Μπαντής χαρακτήρισε τη συνάντηση "ουσιαστική και ιστορική", καθώς είναι η πρώτη από την είσοδο ποδοσφαιριστριών στον Σύνδεσμο ως πλήρη και ισότιμα μέλη και τη μετονομασία του σε Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών, με δύο αθλήτριες, την αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Ελένη Κακαμπούκη και την επίσης διεθνή..... Χαρούλα Δημητρίου, να είναι ήδη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ αναφέρθηκε επίσης στα εργασιακά δικαιώματα, τομέα που χρήζει βελτίωσης ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο, στα προνόμια που έχουν τα μέλη του ΠΣΑΠΠ και στο γεγονός ότι υπάρχει πλάνο επισκέψεων στα σωματεία Γυναικείου Ποδοσφαίρου της χώρας, για την πλήρη ενημέρωση των ποδοσφαιριστριών-μελών. "Ξεκινήσαμε από την κορυφή της πυραμίδας, την Εθνική Γυναικών και συνεχίζουμε με τα σωματεία, ώστε όλες οι παίκτριες της χώρας να έχουν πρόσβαση στον Σύνδεσμο και να γίνουν μέλη", τόνισε.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠΠ προχώρησαν σε παρουσίαση με κυριότερα σημεία τα ακόλουθα:
-Κανονισμοί της FIFA σχετικά με τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστριών την περίοδο της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

-Παροχές του ΠΣΑΠΠ προς τα μέλη του. 

-Δράσεις ΠΣΑΠΠ, ανακοινώσεις και επιστολές που αφορούν στο Ποδόσφαιρο Γυναικών.

-Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΣΑΠΠ.

-Ενημέρωση για το RED BUTTON ("κόκκινο κουμπί"), που είναι ο τρόπος αναφοράς από τους ποδοσφαιριστές/τριες σε περίπτωση προσέγγισης από τρίτον για χειραγώγηση αγώνα.

-Ενημέρωση για την έρευνα της FIFPRO (Διεθνής Ομοσπονδία Υποστήριξης Επαγγελματιών Ποδοφαιριστών/στριών) για τις διασείσεις και πιο συγκεκριμένα για την ανάγκη να βρίσκονται όλοι οι παίκτες και όλες οι παίκτριες σε εγρήγορσή σε περίπτωση χτυπήματος συμπαίκτη/τριας ή αντιπάλου στο κεφάλι, ώστε αν αναγνωρίσουν συμπτώματα διάσεισης να ενημερώσουν τον διαιτητή και τους πάγκους για αλλαγή και επέμβαση του ιατρικού προσωπικού.