Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ξεκινά η εγκατάσταση αιθουσών για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας, 
μεταφοράς και εγκατάστασης σαράντα έξι (46) μονάδων ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.
Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Είχε προηγηθεί η χρονοβόρα διαδικασία παραχώρησης 
έκτασης του Στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ». Στην έκταση που παραχωρήθηκε θα εγκατασταθούν:
• 17 αίθουσες διδασκαλίας.
• 22 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας – εργαστηρίων.
• 1 μονάδα για την λειτουργία κουζίνας.
• 3 μονάδες για W.C. ΑΜΕΑ και W.C. διδακτικού προσωπικού......
• 2 μονάδες για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα αθλοπαιδιών.
• 1 μονάδα για χρήση υπόστεγου.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, το στρατόπεδο «ΠΗΛΙΚΑ».
Συναντήθηκαν εκεί με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και με 
εκπαιδευτικούς, τους οποίους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και για την πορεία υλοποίησης του έργου, με στόχο τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε αυτό το χώρο με το νέο σχολικό έτος.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε! Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε και πάλι στο μακρύ ιστορικό αυτού του έργου. Σημασία έχει ότι είμαστε σήμερα στο στρατόπεδο «ΠΗΛΙΚΑ», υπογράψαμε ήδη τη σύμβαση και ξεκινάμε τη μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας! Ξεκάθαρος και απόλυτα εφικτός στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας να κάνουν μάθημα σε αυτό το χώρο από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους.
»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ και, με βάση τη μελέτη του Δήμου, χρηματοδότησε αυτό το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Είχε προηγηθεί η χρονοβόρα διαδικασία παραχώρησης έκτασης του Στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ», στην οποία θα εγκατασταθούν πλέον οι 46 προκατασκευασμένες αίθουσες για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η ευαισθησία και η μέριμνα, τα ελάχιστα που οφείλαμε εδώ και πολύ καιρό ως πολιτεία στους μαθητές του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Χαλκίδας, έφτασε η στιγμή να μετουσιωθούν σε πράξη. Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, και τρέχουμε προκειμένου τον προσεχή Σεπτέμβρη οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας να βρίσκονται στη νέα σχολική εγκατάσταση που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παραχωρηθείσα έκταση του στρατοπέδου Πηλίκα».
«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ξεκινά η μετεγκατάσταση των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.
Ευχαριστούμε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Κονδύλη για την
παραχώρηση του στρατοπέδου, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον
Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για τη χρηματοδότηση της προμήθειας των λυόμενων
κατασκευών. Ο σημαντικότερος στόχος είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης και η ολοκλήρωση
όλων των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, και η εξεύρεση χρηματοδότησης, για την
κατασκευή ενός καινούριου κτιριακού συγκροτήματος για τα ΕΕΕΕΚ στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας», δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα