Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Έντονο ενδιαφέρον για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Υποβλήθηκαν 20.018 αιτήσεις (έναντι 17.791 πέρσι) για 4.442 θέσεις Προτύπων και Πειραματικών, συμπεριλαμβανομένων και των Εκκλησιαστικών Σχολείων, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία και διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή του θεσμού. Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου και η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την  εισαγωγή στα Πειραματικά.... Σχολεία την Παρασκευή 28 Απριλίου
Υπογραμμίζεται ότι  μέσα σε 3 χρόνια, υπήρξε διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων από 62 σε 120.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί με σφοδρότητα  απέναντι στην επέκταση του δικτύου Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, υποστηρίζοντας ότι έτσι δημιουργούνται «φρούδες ελπίδες».
Ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριζε ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και χαρακτήριζε τα Πειραματικά Σχολεία «σχεδόν χιτλερικό πείραμα …».
Ο Νίκος Φίλης περιέγραφε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ως «καρκίνωμα στα σπλάχνα της δημόσιας εκπαίδευσης» και «μεταμφίεση της κοινωνικής ανισότητας».
Ο Θάνος Μωραΐτης δήλωνε ότι η Κυβέρνηση «μετατρέπει τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία σε κανονικότατα πεδία διάκρισης».