Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων

Περιοδεία στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος της ΕΠ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και τη Γρανετα Τσιβικα, δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, τέθηκε το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να ζουν με συνεχείς περικοπές στις βασικές τους ανάγκες σε σημείο που ακόμη και όσοι εργάζονται να πεινούν !
Η ακρίβεια βέβαια δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα των χαμηλών μισθών που.... χρόνια τώρα διατηρούνται σε αυτά επίπεδα, της άδικης φορολογίας σε βάρος του λαού , των μεγάλων αυξήσεων των τιμών σε όλα τα προϊόντα για τα κέρδη των λίγων.
Αυτά τα κέρδη υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες. Όλοι μαζί, την ώρα που χαρατσώνουν το λαό με δεκάδες άδικους φόρους, που με νόμο έχουν μειώσει τους μισθούς και έχουν καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, που παίρνουν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα έχουν θεσπίσει δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αναβαλλόμενους φόρους για τις τράπεζες, μειώσεις φόρων για τα μερίσματα των μετόχων, επιδοτούν με ζεστό χρήμα από τα ματωμένα πλεονάσματα τους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν περισσότερα από 6 δις κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Η Γρανέττα Τσιβίκα τόνισε πως «σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι εργαζόμενος λαός να δουλεύει με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι με τρίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας, όπως δεκάδες εργαζόμενοι στο δήμο, με αυξήσεις στους  μισθούς, με δωρεάν παροχές Υγείας υψηλού επιπέδου, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας».
Ο Γιάννης Τζαβάρας σημείωσε πως «το ΚΚΕ καλεί όλους  τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους στο χώρο δουλειάς τους. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ανακούφισης για να βελτιωθεί η ζωή μας όπως η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, η κατάργηση των φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και άλλα. Μέσα από αυτή την πάλη μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος της ανατροπής αυτού του διεφθαρμένου, βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία που θα βάλει τέλος στη φτώχια και την εκμετάλλευση».