Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η πρόσβαση σε δωρεάν δημοτικά ΚΔΑΠ είναι δικαίωμα για κάθε παιδί!

Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Χαλκιδέων!

Επίσκεψη στα ΚΔΑΠ του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό σύμβουλο Χαλκίδας, Γρανετα Τσιβικα και στο περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς, Στέφανος Μουτουσιδης.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνάντηση τους με τους εργαζόμενους συζήτησαν κυρίως για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους και τη χρόνια εργασιακή τους ανασφάλεια, αφού κάθε χρόνο δε γνωρίζουν αν και πόσες.... ώρες θα δουλεύουν.
Τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα με το νέο έτος όσο αφορά τη διασφάλιση του εργασιακών τους δικαιωμάτων, δεδομένης της κατάργησης των οργανισμών του Δήμου που αποτελούν ΝΠΔΔ , όπως ο  ΔΟΠΠΑΧ, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους απευθείας στο Δήμο, μετά από πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης.
Τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, παρά την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους, τα τελευταία χρόνια σταδιακά απαξιώνονται, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και οι γονείς να επιβαρύνονται οικονομικά για να τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα, η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει αμέτρητες πόρτες, οι  μισθοί είναι  καθηλωμένοι και η κυβέρνηση καυχιέται για τα επιδόματα που μοιράζει!
Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη τους στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επίσης εξέφρασαν τη θέση τους για το δικαίωμα όλων των παιδιών σε  δωρεάν πρόσβαση σε δημοτικά ΚΔΑΠ.
Για τα συγκεκριμένα ζητήματα οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα επανέλθουν με παρεμβάσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο όπως έκαναν άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα.