Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ SUMMER CAMP - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

Διαχρονικότητα- Ασφάλεια- Εμπειρία

     Από το καλοκαίρι του 1997 έως και σήμερα, 28 χρόνια ανελλιπώς, το αθλητικό σωματείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δημιουργεί και προσφέρει στα παιδιά σας , τις προϋποθέσεις  για ασφαλή άσκηση και γνωριμία με αθλήματα και σπορ.
    Οι συστάσεις είναι περιττές, η εκθείαση του έργου μας, επίσης. Είμαστε μία (1) ομάδα ειδικών εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών, που ο καθένας μέσω του αντικειμένου του, βοηθάμε τα παιδιά, να περάσουν όχι απλά ένα ευχάριστο καλοκαίρι αλλά και να εξοπλιστούν με γνώσεις και  εμπειρίες αξέχαστες και μοναδικές. 
      Η εξοικείωση με το νερό και στη συνέχεια η εκμάθηση στο κολύμπι, είναι το βασικό στοιχείο, που μαζί με :
     -Μουσικοκινητική αγωγή
Ο χορός επιτρέπει τη σωματική, την πνευματική και την κοινωνικογνωστική ωρίμανση. ...
   • Θα συνδυάσουν  τη μουσική με την κίνηση και θα εκφράσουν τα συναισθήματα, τα βιώματά και τις ιδέες τους.
  • Μέσω των μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων θα χαλαρώνουν, θα εκτονώνονται και θα μαθαίνουν να αυτοπειθαρχούν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους με τους ήχους που παράγουν ή ακούν.
       Μη ξεχνάμε ότι, από την Αρχαιότητα  η Μουσική Αγωγή, μαζί με τη Γυμναστική και τον Χορό , αποτελούσαν τον άξονα της σωματικής ανάπτυξης, παράλληλα με αυτόν της ψυχικής και πνευματικής τους.
     • Επίσης, θα μάθουν, με βιωματικό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής, όπως τον ρυθμό, την ένταση, τη διάρκεια των ήχων, το τονικό ύψος κ.α.
   • Θα έρθουν  σε επαφή με τα μουσικά όργανα και θα πειραματιστούν.
   • Οι  ομαδικές δραστηριότητες θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και τους άλλους.
• Θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα. Θα βιώσουν  τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας ομάδας και ποιες υποχρεώσεις έχεις.
• Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ενασχόληση με τη μουσική από μικρή ηλικία βελτιώνει τη μνήμη των παιδιών, συμβάλλει θετικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη και στις μετέπειτα σχολικές επιδόσεις.
      Τέλος, κλείνουμε με  τα παιχνίδια  στρατηγικής, τα οποία θα συμβάλλουν  στην ανάπτυξη της αυτόνομης μάθησης, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν  και  ως μέσο ανάπτυξης της αναλυτικής σκέψης.
                           Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 
          Τα ανωτέρω όλα , θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά σας, να τα γνωρίσουν, να αγαπήσουν και γιατί όχι να διακριθούν,  στο καλοκαιρινό κάμπ, του « Αλέξανδρος». 
          Ο χώρος που φιλοξενείται το πρόγραμμα είναι ο πλέον κατάλληλος, τόσο από πρωτίστως, θέματα ασφάλειας όσο και από πλευράς παροχών.
         Ο δε θαλάσσιος χώρος της κολύμβησης, ελέγχεται από πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο μετρήσεων καταλληλόλητας, πριν την έναρξη του προγράμματος και κάθε μήνα, μέχρι λήξης του. 
         Το πρόγραμμα θα λειτουργεί, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, διότι υπάρχει στεγασμένος χώρος. Άρα, δε θίγεται ο οικογενειακός σας προγραμματισμός.
                 Σας περιμένουμε λοιπόν, από τις  17  Ιουνίου  από 08:30πμ – 14:30μμ και από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στην ακτή Βολέρι, στις εγκαταστάσεις της καφετέριας   «ΖΕΦΥΡΟΣ» και από 4-12 ετών
       Για κάθε δραστηριότητά μας, εκτός του χώρου του προγράμματος, θα σας αποστέλλονται οδηγίες και υπεύθυνες δηλώσεις. 
Το πρόγραμμα δύναται να παίρνει παράταση, ακόμη και μέχρι τέλος Αυγούστου
Απαραίτητα:  χαμόγελο, καλή διάθεση, μαγιό, αντηλιακό, δεκατιανό.
Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Μιντζιφίρη Ελένη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (τηλ. Viber :6970908859), face book  Ελένη Μιντζιφίρη.