Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Την καλημέρα μας

 - Έχουμε μέρες να δεχθούμε τηλεφώνημα από τον φίλο μας και πιστεύουμε πως ξεκίνησε διακοπές, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Να είναι καλά, να περνάει καλά κι ας μην τηλεφωνεί. Στο κάτω κάτω, μπορεί να πηγαίνει από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και μετά Πελοπόννησο, αλλά στο τέλος θα καταλήξει Χαλκίδα, οπότε ....κάπου θα βρει λίγο χρόνο και για ένα τηλεφώνημα.

- Σιγά να μην τρομάξουμε, αγαπητή κυρία. Εμείς δεν κάνουμε ούτε κωλοτούμπες, ούτε απαιτούμε από άλλους να τα κάνουν όλα σωστά κι εμείς να βολευόμαστε και να πληρώνουν οι πολίτες. Λέγε όσα θες, λέγε. Εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Άδικα λοιπόν χάνεις τον καιρό σου, με το να προσπαθείς με γνωστούς μας, να πέσεις στα μαλακά. Περιμένουμε και θα δεις τι ξέρουμε και τι όχι.

- Κυρία Μιντζιφίρη, αγαπητή Ελένη, αν έχεις στοιχεία για την δήμαρχο ή κάποιον αντιδήμαρχο, ο οποίος χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο εκτός υπηρεσίας ή για οικογενειακές ή επαγγελματικές του υποχρεώσεις, εδώ είμαστε, να τον πάμε πακέτο. Γενικά και αόριστα, δεν μπορούμε να λέμε. Και κάτι ακόμη. Η πολιτική δεν πάει με συμψηφισμούς.