Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

η άποψή μας

 - Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλά φοιτητικά χρόνια στα παιδιά που πέτυχαν και στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, καλά θα κάνουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Τίποτα δεν τελειώνει με την εισαγωγή ....στο Πανεπιστήμιο.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αλλάξει πολλά στην παιδεία και φυσικά να δώσει λύσεις ώστε να μην πρέπει τα παιδιά να έχουν 12 ώρες την ημέρα πάνω από ένα βιβλίο καθισμένα στα θρανία ενός σχολείου και ενός φροντιστηρίου.
Μέχρι σήμερα καμία πολιτική δεν κατάφερε να βρει λύσεις.
Ένα παιδί μέχρι τα 18 του χρόνια δεν έχει ελεύθερο χρόνο, όχι για διασκέδαση, αλλά για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, το θέατρο, τον χορό, την μουσική και τόσα άλλα.
Παρακολουθεί μαθήματα ανούσια και τα οποία είναι άσχετα με αυτό που θέλει να σπουδάσει.
Διδάσκουν Αγγλικά, Γαλλικά και άλλες ξένες γλώσσες ενώ πρέπει να πας φροντιστήριο για να τα μάθεις. Διαλέξτε λοιπόν κύριοι αρμόδιοι. Γιατί να πληρώνουμε εκπαιδευτικούς στο σχολείο όταν δεν μαθαίνουν τίποτα τα παιδιά;
Ας γίνουν τα σχολεία φροντιστήρια ή τα φροντιστήρια σχολεία για να μην πληρώνουν σε χρήμα και χρόνο τα παιδιά.
Αυτό που έχουμε εδώ και χρόνια δεν είναι δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά ένα δημόσιο σύστημα για να είναι πολλοί οι βολεμένοι και να μην τους νοιάζει για το τι θα μάθουν τα παιδιά.