Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ 0 - 1

Ο Μπλάζεκ το μοναδικό γκολ
Νίκη - οξυγόνο της Λάρισας 
στα Πηγάδια επί της Ξάνθης
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Λάρισα καθώς επιβλήθηκε της Ξάνθης με 1-0 στα Πηγάδια. Η ομάδα της Θεσσαλίας βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και το τρίποντο αποτελούσε μονόδρομος για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Σκόρερ για την ΑΕΛ ο κορυφαίος παίκτης της, ο Μπλάζεκ στο 41'. Η Ξάνθη, η οποία φάνηκε κουρασμένη από την αναμέτρηση μεσοβδόμαδα κόντρα στον Αρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, σίγουρα δεν θα αισθάνεται καλά, καθώς νοιώθει καυτή την ανάσα των ομάδων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.
Σε ένα γήπεδο, που έμοιαζε με... πισίνα, το πρώτο ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές ήταν να μπορέσουν να ισορροπήσουν στο γλιστερό τερέν. Σε πολλά σημεία είχαν σχηματιστεί μικρές... λιμνούλες, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθεις των δύο ομάδων.
Πάντως οι καλές στιγμές δεν έλειψαν κι από τις δύο πλευρές. Ο Σουάνης σχεδόν με το καλημέρα (11') αστόχησε μόνος του απέναντι στον Βιέρα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σκάτσελ με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Γκσπούρνινγκ να... ξεμουδιάσει αποκρούοντας σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυριαρχώντας στο ........

χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη την έμπνευση του Ουζουνίδη, τον Μπλάζεκ, ο οποίος ξεκίνησε στη θέση του Μετίν.
Η Ξάνθη έχασε άλλη μια κλασική ευκαιρία με τον Βάλλα (38'), αλλά η Λάρισα ήταν αυτή που... χαμογέλασε τρία λεπτά αργότερα. Ο Μπλάζεκ έπιασε ένα απευθείας σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα ξέφυγε από τον Γκσπούρνινγκ και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ενα λεπτό αργότερο ο δαιμόνιος Τσέχος επιθετικός παραλίγο να ξαναστείλει τους συμπαίκτες του στα ουράνια, αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε ο πορτιέρο της Ξάνθης. Αμυνα και... άγιος ο Θεός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαντζουράκης με την είσοδο του Στρμπα άλλαξε το σύστυμα σε 4-3-3 επιδικώκοντας μεγαλύτερη πίεση σε μεσαία γραμμή κι επίθεση. Όσο περνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος γινόταν και πιο βαρύς δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των 22 παικτών. Το γεγονός αυτό βόλευε την Λάρισα, η οποία ήθελε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.
Οι ακρίτες προσπάθουσαν να φέρουν την μπάλα στα καρέ του Βιέρα, χωρίς όμως να έχουν τις πολύ μεγάλες στιγμές, αν εξαιρέσει κανείς δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ελιγκτον (53', 72'). Στην αντίπερα όχθη η Λάρισα προτίμησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και ουσιαστικά μετά την αλλαγή του Κουζέν με τον Ααράμπ έμεινε μόνος του ο Μπλάζεκ να παλεύει με τους αντίπαλους αμυντικούς.
Ο Τσέχος επιθετικός μάλιστα παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 87' λεπτό αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Το τελικό σφύριγμα του Σπάθα βρήκε τους παίκτες της Λάρισας να πνηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΛ να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της Ξάνθης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Σπάθας δεν έδειξε κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Σκάτσελ στον Φλίσκα, στο 69', αλλά προτίμησε να «κιτρινίσει» τον Τσέχο παίκτη.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά) Κίτρινες: Βάλλας, Φλίσκας, Παπαδημητρίου - Σκάτσελ, Ρομέου, Κατσιαρός ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (75' Ζίεντσουκ), Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46' Στρμπα), Στίνγκα, Ελινγκτον, Πόι, Βάλλας, Σουάνης (61' Μαρσελίνιο) ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν (70' Ααράμπ), Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο, Ρομέου (81' Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (87' Ρικάρντο Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ