Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Καταπλακώθηκαν


 Τραγικός θάνατος 
για δύο γυναίκες στην Καβάλα, 
εκτεταμένες ζημιές λόγω κακοκαιρίας
Συνεχίζουν να μετρούν τις «πληγές» τους οι κάτοικοι στους δήμους της επαρχίας Παγγαίου, καθώς η έντονη βροχόπτωση των δύο τελευταίων ημερών άφησε πίσω της δύο νεκρούς, μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα. Προβλήματα και στο..........
οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 74 και 86 χρονών, οι οποίες καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα εγκαταλελειμμένου σπιτιού, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι δύο γυναίκες βγήκαν από το σπίτι, όπου διέμενε η 74χρονη, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, στην οποία βρισκόταν παρακείμενη παλιά κατοικία.
 Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών είχαν επιδεινώσει τη στατική κατάσταση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού, με τα περισσότερα υλικά να έχουν σαπίσει και τα δοκάρια να έχουν σχεδόν υποχωρήσει.
 Η 74χρονη καταπλακώθηκε από τα χαλάσματα και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η 86χρονη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.
 Οι μεγαλύτερες καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν στην έδρα του Δήμου Ελευθερών, τη Νέα Πέραμο, όπως επίσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοκκινοχώματος του Δήμου Ελευθερούπολης, αλλά και μέσα στην πόλη της Καβάλας.
 Στη Νέα Πέραμο, πλημμύρισαν δύο χείμαρροι που διασχίζουν τον οικισμό με αποτέλεσμα ένας μεγάλος όγκος νερού, μαζί με μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών, να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές και φθορές σε δεκάδες κατοικίες και καταστήματα.
 Ο δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης έκανε λόγο για ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ, κυρίως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και νοικοκυριά, ενώ όπως σημείωσε, σήμερα, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από τους γεωπόνους του Δήμου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Προβλήματα στην Πελοπόννησο
Από το βράδυ της Πέμπτης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης διεξάγεται από το παλαιό τμήμα μέσω του χωριού Βουτιάνων, καθώς το νέο τμήμα του δρόμου υπέστη καθίζηση.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο δρόμο που παραδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα και συντόμευε κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Τρίπολης - Σπάρτης.
Σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει και στο 40ό χλμ της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς γιατί είναι κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από πέτρες και χώματα.