Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση στην επίθεση Παπανδρέου


Να μην αναζητεί άλλοθι στο χθες
 καλεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ
«Ο πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της ΝΔ, αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά της προηγούμενης κυβέρνησης στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να «πάψει να αναζητεί άλλοθι στο.......
χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του. Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της».
«Και οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες. Και απαντώνται -όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις- αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το δημόσιο χρέος και ζήτησε «να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης».
«Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης, Από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση, το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Παραδέχτηκε ωστόσο πως «είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία, τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε, δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά» αλλά απέδωσε την επιδείνωσή του στη διεθνή κρίση «όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου».

ΚΚΕ: 
Νέα άγρια μέτρα
Το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μίλησε για νέα σκληρά μέτρα που έρχονται και για «πατριωτικό καθήκον του λαού είναι να ξεσηκωθεί» και να «μην επιτρέψει να τον οδηγήσουν στην αγχόνη αυτοί που τον λήστεψαν: Πλουτοκρατία, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΕΕ».
«Όπως είχαν προαποφασίσει το γκρέμισμα του ασφαλιστικού, έτσι ήδη έχουν συμφωνήσει να προχωρήσει η κυβέρνηση με την στήριξη της ΕΕ, και σε νέα άγρια μέτρα στο εργασιακό, στην κατάργηση του δώρου και του επιδόματος αδείας, στην αύξηση του ΦΠΑ» προσθέτει.

ΛΑΟΣ: 
ανυποψίαστος ο πρωθυπουργός
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός δυστυχώς πήγε παντελώς ανυποψίαστος στις Βρυξέλλες. Δεν είναι μόνο η μάχη δολαρίου - ευρώ, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η ναρκοθέτηση της ΟΝΕ απ' τη Μεγάλη Βρετανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας ήταν εμφανέστατο ότι είχαν μεγαλύτερα προβλήματα απ' τον κ. Παπανδρέου. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν το έπιασε και δεν απεκόμισε μεγαλύτερα οφέλη, ενώ μπορούσε».