Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010


Μετά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες
Στην αντεπίθεση ο Αντ.Σαμαράς 
που κατηγορεί την κυβέρνηση 
για αναξιοπιστία
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην εξαιρεί τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ από εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.
Ακολούθως τον κατηγόρησε για αναξιοπιστία και ανευθυνότητα τόσο για την «καταστροφική αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του» όσο και «την προεκλογική του............
δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι 'λεφτά υπάρχουν' κι έταζε στους πάντες τα πάντα».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα τόνωσης της αγοράς και όχι «προκρούστεια» περιστολή δαπανών.
«Μέχρι πριν λίγο δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα. Τώρα παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος. Όχι για την τόνωση της αγοράς. Δεν δίνει τις απαραίτητες ‘ανάσες’ στήριξης της οικονομίας.
» Αλλά χωρίς τέτοια μέτρα τόνωσης -και ανεξαρτήτως κοινοτικής στήριξης- η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης τώρα…» αναφέρει.
Και συνεχίζει: «Η περιστολή των ελλειμμάτων θέλει να είμαστε ακριβείς, όχι να τα βάζουμε όλα στο ‘κρεβάτι του Προκρούστη’. Σε μια ‘Προκρούστεια’ περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός έδωσε άλλη εντολή στην κυβέρνηση και όχι για να θέσει τη χώρα υπό ιδιόμορφη οικονομική κατοχή, από την οποία θα προκύψουν μαύρες μέρες για τους εργαζόμενους.
» Η ελπίδα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό βρίσκεται στους ενωτικούς αγώνες για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή με στόχο τη δικαιοσύνη και την ανόρθωση της χώρας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού προκύπτουν δύο παρατηρήσεις: πρώτον, το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο στο εξωτερικό δεν είναι και ό,τι πιο κόσμιο.
Δεύτερον, το να κομπορρημονεί κανείς, όταν επιβάλλει στη χώρα του τρεις ‘επιτροπείες’ αποτελεί –τουλάχιστον- αμετροέπεια».