Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ


Νέα Αρτάκη   12/2/2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης. 
 
  Σχετικά με το παραπάνω θέμα οφείλουμε για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας να παραθέσουμε κάποια στοιχεία και ταυτόχρονα να εκφράσουμε και κάποιες απόψεις.
1)Ο Δήμος Νέας  Αρτάκης δεν είναι αρμόδιος για την κατασκευή σχολικών αιθουσών, αλλά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και φυσικά ο Ο.Σ.Κ.
2)Το θέμα των  2 αιθουσών του 3ου Δημοτικού Σχολείου δεν έχει ξεκινήσει από το 2007 όπως αναφέρεται αλλά όπως προκύπτει από το έγγραφο μας με αριθμό πρωτοκόλλου 4523/3-9-2009 προς Ο.Σ.Κ. από τον Σεπτέμβρη του 2009, και η απάντηση του Ο.Σ.Κ όπως προκύπτει από το έγγραφο του με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΓ 33.00/28890 μας ήρθε στις 20/10/2009 που μας γνωστοποιεί ότι πλέον απαιτείται οικοδομική άδεια για την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών.
  Μέχρι τότε είχαν τοποθετηθεί σε σχολεία του...............
Δήμου μας με διεκδικητικές μας ενέργειες 8 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ χωρίς να ζητηθεί αυτή η προϋπόθεση. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία αλλά και επίσκεψη μας στα γραφεία του Ο.Σ.Κ διαπιστώθηκε ότι η προμηθεύτρια εταιρία λόγω μεγάλης οφειλής του Ο.Σ.Κ προς αυτήν αδυνατούσε να προμηθεύσει αίθουσες και μόλις λυθεί η εκκρεμότητα αυτή θα τακτοποιηθεί και το θέμα μας.
   Παράλληλα, επειδή ακριβώς το θέμα των Σχολείων είναι πρώτη και άμεση προτεραιότητα μας και δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις γι’ αυτό είχαμε διεκδικήσει από το 2008 και καταφέραμε να επιχορηγηθεί ο Δήμος μας με το ποσό των 340.000€ για την προμήθεια 11 αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ ελαφριάς προκατασκευής με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΕΓ 38-Τ3 8695/7-4-2008 απόφαση του Ο.Σ.Κ. Στην προμήθεια αυτή συμπεριλαμβάνονται ακόμη 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ για το 3ο Δημοτικό Σχολείο.
  Στις 5/2/2010 υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια αυτή μεταξύ του Δήμου Νέας Αρτάκης και της μειοδότριας εταιρίας ΝΕΟΚΑΤ Α.Ε με χρόνο παράδοσης των αιθουσών 60 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
  Παράλληλα προς απόδειξη της άμεσης προτεραιότητας μου που είναι τα σχολεία θέλω να υπενθυμίσω ότι το πρώτο έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής που δημοπρατήθηκε το έτος 2007 ήταν η συντήρηση και επισκευή των Σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 150.000€ εκ του οποίου το μεγαλύτερο μέρος (80.000€) περίπου, εκτελέστηκε στο 3ο Δημοτικό, πέρα από το ποσό των 15.000€ που διατέθηκαν για το 2008-2009 ως έκτακτες ανάγκες.
  Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η αναφορά του κ. Κεδίκογλου, βασίστηκε σε εντελώς παραπλανητικά στοιχεία προϊόν, θέλουμε να πιστεύουμε λανθασμένης πληροφόρησης.
   Όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση οφείλει ο κύριος βουλευτής να ζητήσει ενημέρωση από τα θεσμικά αρμόδια όργανα του Δήμου.
Λυπούμαστε πραγματικά γι’ αυτό το γεγονός και ελπίζουμε στην επανόρθωσή του.
Ένα άλλο γεγονός  που μας προβληματίζει είναι ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνει η αναφορά αυτή, μία εβδομάδα μετά από σχετικό αναληθές δημοσίευμα, μία ημέρα πριν από εκδήλωση του Σχολείου, και φυσικά σε προεκλογική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Περίοδο.
  Τέλος,  πιστεύουμε ότι αντικειμενικός σκοπός όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά ενός τόπου είναι η από κοινού προώθηση των προβλημάτων με στόχο την λύση τους. 
   Σ’ αυτό το πλαίσιο είμαστε στην διάθεση όλων αυτών που αυτό επιδιώκουν.
Τα σχετικά  έγγραφα που αναφέρονται είναι  στη διάθεση όλων. 


 
Ο Δήμαρχος 
Αναστάσιος  Πρατσόλης