Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο υποδέχθηκαν, με μεγάλη χαρά, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τους ιεροσπουδαστές και τις μαθήτριες της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.
            Τους μαθητές συνόδευαν οι Καθηγητές τους, μεταξύ των ....
οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος και ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Γιαννής, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε το ευγενές καλωσόρισμα για την χαρά της παρουσίας τους.
            Στην συνέχεια στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου εψάλη η καθιερωμένη Δέηση, κατά την οποία έψαλλε Χορός ιεροσπουδαστών, ενώ αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ομίλησε στα παιδιά για τον Όσιο Ιωάννη και τον θαυμαστό του βίο.
            Το μεσημέρι, στον παρακείμενο Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, παρετέθη γεύμα προς τιμήν των Καθηγητών και των μαθητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες από την επίσκεψή τους και μοιράστηκε αναμνήσεις από τα χρόνια και των δικών του σπουδών στη Ριζάρειο Σχολή.
            Νωρίς το απόγευμα, και αφού προσκύνησαν και πάλι τον θαυματουργό Όσιο Ιωάννη, όλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής, μένοντας με βιώματα και αγαθές αναμνήσεις από την επίσκεψή τους στην τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία.