Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων» και η Γραμματεία Νεότητος Αυτής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, διοργανώνουν παρουσίαση του παιδικού Βιβλίου «Ήταν κάποτε παιδιά, Ο άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης (1920-1991)», στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Επίσημη Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και ....
Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.
            Το βιβλίο θα παρουσιάσει η βραβευμένη συγγραφέας του κ. Άννα Ιακώβου, που είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά τον άγιο γέροντα όταν βρισκόταν στη ζωή, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα (Μεσσαπίων 10 – κτίριο Οικογενείας Πνευματικού).
Πρόκειται για μια πλούσια και επιμελημένη έκδοση των εκδόσεων ΣΤΑΜΟΥΛΗ από τη σειρά ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ, που συνοδεύεται από ένα CD, στο οποίο την ζεστή και εκφραστική φωνή της Σοφίας Χατζή, συνοδεύει η εξαίρετη μουσική του Πέτρου Ζαράνη.
TΟ βιβλίο αλλά και το CD περιλαμβάνουν τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο διαβάζουμε μια ιστορία από τα παιδικά χρόνια του αγίου, ενώ στο δεύτερο την εξιστόρηση του θαυμαστού του βίου. Στο τρίτο κεφάλαιο θα απολαύσουμε μικρά χαριτωμένα αλλά και συγκινητικά επεισόδια από τη ζωή του, ενώ στο τέταρτο γίνεται μια αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λιβίσι της Μικράς Ασίας.
Η εικονογράφηση, πλούσια και ελκυστική για τα παιδιά είναι του αγιογράφου Κωνσταντίνου Δημητρέλου, ενώ την σκηνοθεσία του ήχου επιμελήθηκε το στούντιο Swetspot.
Η Εκδήλωση απευθύνεται στα παιδιά των Κατηχητικών μας, αλλά και ευρύτερα στα παιδιά της Πόλεώς μας, τα οποία καλούνται μαζί με τους γονείς τους, εάν επιθυμούν, να προσέλθουν και να γνωρίσουν το νέο αυτό Άγιο του Τόπου μας.