Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ που διοργάνωσαν τα κλαδικά μας σωματεία και συμμετείχε πλήθος άλλων σωματείων και φορέων από την περιοχή. Μαζική ήταν η συμμετοχή και στις προσυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα εργατικά σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και οι Συνταξιούχοι, ....
η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΤΕΙ Χαλκίδας και άλλοι φορείς στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και που με πορεία κατευθύνθηκαν και οι δύο στο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ.
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των προσφύγων από την Ριτσώνα που συμμετείχαν στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση στο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ μετά από συνεννόηση που είχε προηγηθεί με το ταξικά σωματεία που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από μετανάστες εργάτες από εργοστάσια της περιοχής..
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από μαθητή ο οποίος το έγγραψε το βράδυ του βομβαρδισμού της Συρίας από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από ζωντανή ορχήστρα ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία που έκανε ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Κατέθεσαν εκπρόσωποι από τα εργατικά σωματεία, το παράρτημα Εύβοιας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του Λαϊκού Φροντιστηρίου, της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ.
Στο ενδιάμεσο της διαδρομής ο πορεία σταμάτησε μπροστά στο Δημαρχείο της Χαλκίδας όπου οι διαδηλωτές κατέβασαν της σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρέδωσαν στην πυρά.