Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΝΗΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΩΝ

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2018 στις το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη με τον υπεύθυνο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο στη Λίμνη της Βορείου Ευβοίας για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των κατηχητικών των αρχιερατικών περιφερειών Αιγαίων και Νηλέως.
Η εορτή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του εκκλησιαστικού γηροκομείου της Λίμνης, εντός μαγευτικού και καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος. Από νωρίς γονείς και παιδιά είχαν κατακλύσει το χώρο και παρακολούθησαν τα παιδιά των....
κατηχητικών της περιοχής να παρουσιάζουν με απλό και πρωτότυπο τρόπο τραγούδια, χορούς, ποιήματα, θεατρικά, ψαλμούς και διαφάνειες από τα εξωκλήσια της περιοχής.
Στο τέλος της εορτής, ο Σεβασμιώτατος έλαβε το λόγο εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του τους κατηχητές και τις κατηχήτριες που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, στους ιερείς που επιστατούν στην κατήχηση, στον συντονιστή του κατηχητικού έργου της περιοχής, τον π. Ναούμ Σταύρου, στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία και βέβαια στα ίδια τα παιδιά.
Τόνισε μάλιστα ότι στην εποχή μας πρέπει να αναλάβουμε όλοι αγώνα υπερασπίσεως της οικογένειας , ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν σε υγιές περιβάλλον και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες μέσα από τα πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, αντιτασσόμενοι στη νέα μορφή οικογένειας που επιχειρείται να επιβληθεί και η οποία αναγνωρίζει «γονέα α» και «γονέα β».
Στο τέλος προσφέρθηκαν λιχουδιές σε όλα τα παιδιά.