Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δήλωση  σχετικά με την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος,  στις 5-7-18 για το Περιφερειακό Σχέδιο στην Κλιματική Αλλαγή     (ΠεΣΠΚΑ).
Κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση για αυτό το θέμα, οργανώνουν φιέστες και κάνουν ιδεολογική προπαρασκευή για να περάσουν, με αυτή την αφορμή, μια σειρά μέτρα που διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.
Ως γνωστό, έχει ψηφιστεί, με ευρεία πλειοψηφία  από την Ολομέλεια της Βουλής, η «Συμφωνία των Παρισίων στη Σύμβαση - πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή», όπου πίσω από τις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί προστασίας του περιβάλλοντος, αυτό....
που πραγματικά βρίσκεται είναι η εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας για τα μονοπώλια. 
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν υπέρ και η Χρυσή Αυγή «παρών», αφού πρώτα χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία.
Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία, η οποία κατατέθηκε με μορφή νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πραγματικό της περιεχόμενο, του οποίου το στίγμα δίνεται με καθαρό τρόπο από την αιτιολογική έκθεση. 
Χαρακτηριστικά, στο Γ΄ Κεφάλαιο, με τίτλο «Οι μελλοντικές προκλήσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας», αναφέρει ότι «Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων αναμένεται να προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες για την ΕΕ», ενώ θα οδηγήσει προς «μια παγκόσμια μετάβαση που θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα». Αναφέρεται, επίσης, πως αυτό υπό προϋποθέσεις θα τονώσει τις επενδύσεις και την καινοτομία σε ΑΠΕ.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία είναι συνέχεια αυτής του Κιότο και θέτει χρονοδιάγραμμα για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 40%.
Αυτές οι συμφωνίες για το κλίμα, όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα, στο επίκεντρό τους δεν έχουν την ικανοποίηση των αναγκών του ανθρώπου και τη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες ζει και εργάζεται, αλλά την εξασφάλιση νέας κερδοφορίας στα μονοπώλια και τους ομίλους από νέους τομείς επιχειρηματικής δράσης. 
Tο περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο των πολυεθνικών ως δεξαμενή όχι μόνο άντλησης πρώτων υλών, αλλά και απόρριψης των αποβλήτων τους, ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας επενδύσεων, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των μεγάλων προβλημάτων του πλανήτη.
Είναι τουλάχιστον πρόκληση οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πολυεθνικών, ΕΕ και κυβερνήσεις, να εμφανίζονται ως προστάτες του περιβάλλοντος. 
Απόδειξη της υποκρισίας της ΕΕ, είναι ότι την ώρα που το Ευρωκοινοβούλιο κυρώνει συμφωνίες σαν του Κιότο και του Παρισιού, εγκρίνει «την ελεύθερη κυκλοφορία για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Το ΚΚΕ αναδεικνύει ότι μόνο η κοινωνικοποίηση του πλούτου και των μέσων παραγωγής, μία οικονομία και κοινωνία που δεν θα στηρίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μπορεί να εξασφαλίσει μία σταθερή, συμβατή, συνειδητή, προγραμματισμένη και ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση και κατ' επέκταση στο περιβάλλον.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ