Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Προσοχή στους όρους συμμετοχής στα πρωταθλήματα

ΑΡΘΡΟ 2ο.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η συμμετοχή των ομάδων στα παραπάνω πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική.
Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπόμενου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανώτερης βίας, θα τιμωρείται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΚΑΠ.
Ομάδα μη κατερχόμενη να αγωνιστεί σε τρεις (3) συνολικά αγώνες πρωταθλήματος της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη ...
θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται αυτοδικαίως στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 27 παρ. 4, και άρθρο 17 παρ. 3 του ΚΑΠ).
Ως μη κάθοδος σε αγώνα θεωρείται κάθε περίπτωση που ένας αγώνας δεν τελείται
από υπαιτιότητα μίας ομάδας.
Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά υποδομής από Ενώσεις, σωματεία ή ιδιώτες με τη συνεργασία ή όχι ιδιωτικών εταιρειών και τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Π.Σ. Ευβοίας που λαμβάνουν μέρος στα Πρωταθλήματα Υποδομής διαρκούσης της διεξαγωγής αυτών, είναι επιτρεπτή ΜΟΝΟ κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Ευβοίας, ύστερα από αίτηση των διοργανωτών, που συνοδεύεται από παράβολα ύψους εκατό (150,00) ευρώ για κάθε
τμήμα ομάδας ανά κατηγορία ξεχωριστά. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών σε πρωταθλήματα ακαδημιών που οργανώνονται, χωρίς την έγγραφη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Ευβοίας τιμωρείται κατά τους Κανονισμούς του αθλήματος.
Όλα τα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ. Ευβοίας που λειτουργούν τμήματα υποδομών και επιθυμούν να συμμετέχουν και σε ιδιωτικά τουρνουά ή σε «φιλικές» συναντήσεις ιδιωτών ή αθλητικών εταιρειών σε ετήσια βάση, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ, κατόπιν έγκρισης του διοικητικού Συμβουλίου.
Παράβαση της ως άνω υποχρέωσης θα επισύρει για το ΥΠΑΙΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ τις κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 26 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, μετά από έγγραφη κλήση σε απολογία.

ΑΡΘΡΟ 3ο.: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Σωματεία όλων των κατηγοριών (Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής), που έχουν δικαίωμα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, πρέπει να υποβάλλουν στην Ένωση γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 30-7-2018.
Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης και επιπλέον κατατίθεται δήλωση περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων FIFA, UEFA και ΕΠΟ.
Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία υποχρεούνται να καταθέσουν:
1. To έγγραφο ορισμού του αντικλήτου τους, στο οποίο θα αναφέρεται ο αριθμός του FAX ή το e-mail του σωματείου ή του αντίκλητου.
2. Το συνυποσχετικό διαιτησίας - δήλωση σωματείου
3. Το πρακτικό Δ.Σ. με την εκλογή της νόμιμης διοίκηση τους (επικυρωμένο αντίγραφο από την περιφέρεια).
4. Το βιβλίο μελών τους (επικυρωμένο αντίγραφο από την περιφέρεια).
Σε περίπτωση που υπάρχουν τροποποιήσεις στο καταστατικού τους, τα σωματεία
υποχρεούνται να καταθέσουν επικυρωμένο αντίγραφο του τροποποιημένου καταστατικού.
Προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση
όλων των οφειλών προς την Ένωση, σύμφωνα με το άρθρο 21, παραγρ.10 του Κ.Α.Π.
Επίσης τα σωματεία δεν θα μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, όταν οφείλουν χρηματικά ποσά, από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ε.Π.Σ. Ευβοίας - Ε.Π.Ο.).