Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σκακιστικές εκδηλώσεις Ακαδημίας Χαλκίδος 2018

Τέχνη, Πολιτισμός και Θέαμα 

 Το Σαββατόβραδο 22-9-2018, το Στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας, πλημμύρισε από Τέχνη & Πολιτισμό.
Ο παγκοσμίου εμβέλειας αθλητής του σκακιού, GM Στέλιος Χαλκιάς φρόντισε για αυτό με επίδειξη Σιμουλτανέ και Blnd (Μπλάιντ-τυφλό σύστημα) στους μικρούς και μεγάλους φίλους του σκακιού που κατέκλισαν το Στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας με βοηθό του ....
τον αναπτυξιακό προπονητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος κ. Ταξιάρχη Ρούσσο.
Ο προπονητής κ. Φίλιππος Κουβάτσος εξαιτίας της αλλαγής ημερομηνίας των εκδηλώσεών δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στο εξωτερικό.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που δεν έκρυβε τον θαυμασμό στην επίδειξη του Σιμουλτανέ και ιδιαίτερα στην επίδειξη του Blnd (τυφλό σύστημα).
Στο Σιμουλτανέ έλαβαν μέρος 46 μικροί και μεγάλοι φίλοι του Σκακιού
Με εξαίρεση τον συμμετέχοντα Σκακιστή, Σεραφείμ Τσουνή που απέσπασε νίκη τα αποτελέσματα ήταν νίκες για τον Στέλιο Χαλκιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Χαλκίδας κ. Γεώργιος Μπαντούνας, η πολιτευτής κυρία Τζοβάννα Γκόγκου- Λιαλιάρη, η Δημοτική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολειού Βατώντα κυρία Ελένη Μιτζιφίρη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 13ου Δ.Σ. Χαλκιδας κυρία Ελένη Σκαρλή , εκπαιδευτικοί, μέλη Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. 
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η κυρία Σταματούλα Γιαμαρέλλου.
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν, ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και φίλοι του σκακιού για τους οποίους δημιουργήθηκε αφίσα προβολής.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση βραβεύθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα.
Ο μοναδικός νικητής, Σεραφείμ Τσουνής και οι συμμετέχοντες στο Blind βραβεύτηκαν με μετάλλια.
Στην κυρία Σταματούλα Γιαμαρέλλου δόθηκε Πίνακας-Γκραβούρα με θέμα την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας. Την απονομή έκανε η κυρία Τζοβάννα Γκόγκου- Λιαλιάρη.
Στον GM Στέλιο Χαλκιά δόθηκε Πίνακας -Γκραβούρα με θέμα την παλαιά Χαλκίδα. Την απονομή έκανε η κυρία Σταματούλα Γιαμαρέλλου
Στον αναπτυξιακό προπονητή κ. Ταξιάρχη Ρούσσο δόθηκε Πίνακας -Γκραβούρα με θέμα την παλαιά Χαλκίδα. Την απονομή έκανε η κυρία Ελένη Μιτζιφίρη.