Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Νομαρχιακή Οργάνωση Ευβοίας

Χαλκίδα, 26/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας, έπειτα από σχετική πρόσκληση του προέδρου.
Κατά τη συνεδρίαση και σε κλίμα μεγάλης συμμετοχής, ενθουσιασμού και ενότητας επιβεβαιώθηκε ο πρωταρχικός στόχος για την προσεχή περίοδο, ο οποίος είναι η απόλυτη ετοιμότητα της οργάνωσης για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπως επίσης  και για τις....
βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.
Κατά τη συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης της ΝΟΔΕ, όπως ορίστηκαν με εισήγηση του προέδρου και έγκριση από τη Γραμματεία Οργανωτικού και οι οποίοι αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα. Συγκεκριμένα:
Θεματικός Τομέας Υπεύθυνος
Οικονομίας Κοτρογιάννης Ιωάννης
Υποδομών Κουδούνη Σοφία
Ναυτιλίας Παντελής Νικόλαος
Ανάπτυξης (με κάλυψη θεμάτων αγροτικού & τουρισμού) Τσαγκαράκη Ελευθερία
Παιδείας Γεωργόπουλος Ευάγγελος
Πολιτισμού Λάμπρου Μαρία
Δικαιοσύνης Αλάμπεης Γιώργος
Υγείας Αναγνώστου Δημήτρης
Κοινωνικής Πολιτικής Τρίκκα Κυριακή

Στη συνεδρίαση έγινε η πρώτη συζήτηση και για το θέμα των Δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, όπως ζητήθηκε από την κεντρική διοίκηση του κόμματος και στο πλαίσιο που έχει ξεκάθαρα τεθεί, το οποίο συνοψίζεται στα παρακάτω:
η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους Δημάρχους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. 
η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται να δει υποψηφιότητες που έχουν προωθημένη αντίληψη για τη λειτουργία του θεσμού και την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, οι οποίες όμως διαμορφώνονται και προκρίνονται από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.
η Νέα Δημοκρατία ενθαρρύνει αυτή τη διαδικασία ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες και την στήριξη τέτοιων υποψηφιοτήτων κατά περίπτωση θα ανακοινώσει, σε χρόνο που θα κρίνει ώριμο.
Στην κατεύθυνση αυτή, τα μέλη της ΝΟΔΕ και τα στελέχη της ΝΔ, με τις ομιλίες τους, κατέγραψαν κάθε εξέλιξη που κυοφορείται στο Νομό μας, σε σχέση με τις Δημοτικές εκλογές. Σε κλίμα απόλυτης ομοψυχίας, επιβεβαίωσαν τη συντεταγμένη υποστήριξη της ΝΔ σε κάθε υποψηφιότητα που θα αναδειχθεί από τις κατά τόπους κοινωνίες και θα μπορεί να διακριθεί αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.
Αποφασίσθηκε η επανάληψη της σχετικής συζήτησης σε εύθετο χρόνο, για την αξιολόγηση κάθε νεώτερου στοιχείου, που θα προκύψει από την αποσαφήνιση των πρωτοβουλιών.

Από το Γραφείου Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας