Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Αμφισβητεί κανείς;

Κυρίες και κύριοι του ΛΗΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, διαβάστε τι είπε στην Γενική Συνέλευση ο τότε πρόεδρος του ΛΗΛΑ κ. Γιάννης Ελευθεριαδης και τα οποία κατέγραψε ο κ. Κώστας Λαγός και τα δημοσίευσε στο ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ χωρίς κάποιος να τα διαψεύσει

ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ   17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α ΕΥΒΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο
Λήλας Βασιλικού: ΄΄Αιχμηρή΄΄ παραίτηση-αποχώρηση Ελευθεριάδη (photos)
Από Κώστας Λαγός - 2018-07-17

Την παραίτηση-αποχώρηση σπό την προεδρία του Λήλαντα Βασιλικού (και γενικότερα -παραγοντικά- απ΄ το ποδόσφαιρο) ανακοίνωσε στην γενική συνέλευση της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε τ΄ απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιούλη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού δημαρχείου. Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Ελευθεριάδη, σε συνδυάσμο με το γενικότερο κλίμα που επικράτησε, έχει δημιουργήσει διοικητικό αδιέξοδο στην ομάδα του Βασιλικού και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο πέντε άτομα έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για τις ...
εκλογές νέου ΔΣ, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 4 (+2 για αναπληρωματικά μέλη) υποψηφιότητες για να μπορεί βάσει καταστατικού να συγκροτηθεί νέο διοικητικό σχήμα. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, έγινε σύντομα οικονομικός απολογισμός και στην συνέχεια αναφορά σε επώνυμη καταγγελία στην περιφέρεια, στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να είναι νόμιμα εκλεγμένο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, θέμα το οποίο έθιξε αργότερα ο κ. Ελευθεριάδης, αναγνωρίζοντας ότι «έγινε μια παράλειψη την οποία δεν γνωρίζαμε και γι΄ αυτό είμαστε εδώ για να τηρήσουμε την νόμιμη διαδικασία». Ο ταμίας Γιόχαν Κολιοβέταςανέφερε πως «έχει αλλάξει ο νόμος και πρέπει πρώτα να πάει στην περιφέρεια το υποψήφιο ψηφοδέλτιο και τα βιβλία για να θεωρηθούν και μετά να γίνουν οι εκλογές, οι οποίες γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν προγραμματιστεί γι΄ αύριο».
Ιδιαίτερα «αιχμηρός» ήταν ο κ. Ελευθεριάδης στην τοποθέτηση του διοικητικού απολογισμού. Αναλυτικά τα κυριώτερα μέρη της: «Είμαι εφτά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω βάλει 180 χιλιάδες ευρώ. Το ευβοϊκό ποδόσφαιρο πάσχει από παράγοντες, δηλαδή από οικονομικούς παράγοντες που θα πάρουν στην πλάτη τους μια ομάδα. Αυτό το πράγμα ΄΄τελειώνει΄΄ σιγά-σιγά. Υπάρχει ένας ΄΄πουθενάς΄΄, που εγώ προσωπικά έχω στείλει λεφτά σε φάκελο για να τον βγάλω απ΄ την φυλακή. Σ΄ ότι αφορά το θέμα των βιβλίων των ομάδων, ξέρετε οι παλιότεροι πως θεωρούσαμε τα βιβλία και ούτε δέκα ομάδες πήγαιναν μόνοι τους στην περιφέρεια για θεώρηση. Αυτό είναι το θέμα μας; Εγώ πιστεύω ότι η εκλογική διαδικασία που έγινε και την πρώτη και την δεύτερη φορά ήταν εντάξει. Κάναμε εκλογές τον Γενάρη, γιατί οι κύριοι Κικίδης και Βελής δεν έρχονταν στα συμβούλια. Είναι λάθος μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και τα βιβλία θα έπρεπε να είχαν θεωρηθεί, αλλά δεν είναι το πρόβλημα αυτό που θα δημιουργήσει θέμα στην βιωσιμότητα της ομάδας. Είπα στο ξεκίνημα της θητείας μου, πέρσι το καλοκαίρι, ότι θα βάλω 40 χιλιάρικα και τελικά έβαλα 57. Όποιος αμφιβάλλει γι΄ αυτό να το πει.
Είπαμε και φτιάξαμε ανταγωνιστική ομάδα. Κάναμε ένα βήμα στις ακαδημίες και επειδή είχαμε πρόβλημα στο θέμα των προπόνήσεων των ακαδημιών στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, βρήκαμε έναν άλλο χώρο -που έτυχε να βρίσκεται στο Μπούρτζι- για να γίνονται εκεί οι προπονήσεις, ακόμη και όταν χρειάζεται για την πρώτη ομάδα, να προπονείται εκεί. Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις και φτιάξαμε το γήπεδο μας. Κάναμε έναν αγώνα ΄΄football league΄΄ με την Ερέτρια και δεχτήκαμε συγχαρητήρια γι΄ αυτό. Θεωρώ ότι είχαμε μια επιτυχημένη χρονιά. Δεν πήραμε πρωτάθλημα, αλλά και να το παίρναμε τι θα κάναμε τώρα; 85 χιλιάρικα βάλαμε και χρωστάμε 10 χιλιάρικα σε ποδοσφαιριστές. Όταν υπάρχει ζημιά, θα κόψουμε απ΄ όλους. Χορηγός μας υποσχέθηκε 10 και μας έδωσε 6, τι να κάνουμε να του βάλουμε το μαχαίρι στον λαιμό; Από ταμπέλες ήταν να μαζέψουμε 8.5 χιλιάδες ευρώ και τελικά μαζέψαμε χίλια. Δεν προτίθεμαι να βάλω ξανά τόσα λεφτά. Στο διοικητικό συμβούλιο αποφασίσαμε να έχουμε μπάτζετ του χρόνου 50 χιλιάδες και είχα πει ότι θα έβαζα μικρότερο ποσό.
Το πρώτο που έκανα μόλις πήραμε αυτήν την απόφαση, ήταν να επικοινωνήσω με τον Γιώργο Λάμπρου, που πέρσι έπαιρνε 800 ευρώ και του είπα πως αποφασίσαμε ότί σ΄ όλο το προπονητικό τιμ θα δώσουμε 800 ευρώ την νέα περίοδο. Του είπα πως θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα. Ο Λάμπρου μου είπε πως ΄΄εγώ νιώθω πως δεν με θες και θα έμενα και με τα μισά χρήματα΄΄. Μιλήσαμε αντρίκια και ξεκάθαρα και του εξήγησα πως αυτή ήταν η πρόταση του συμβουλίου και αυτός μου απάντησε πως ΄΄νιώθω θιγμένος και φεύγω΄΄. Την άλλη μέρα μίλησα με άλλο προπονητή, άλλα προέκυψε το θέμα με την περιφέρεια. Υπάρχει επίσημη καταγγελία γι΄ αυτό εγινε αυτή η ιστορία. Ήταν μια παράλειψη και όχι παρανομία. Κρεμιούνται όλοι από έναν άνθρωπο. Δεν μπορώ να πουλήσω και το σπίτι μου για να σώσω την ομάδα και δεν μπορώ να βάζω αυτά τα λεφτά που έβαλα και από πάνω να αμφισβητούμαι.»

ΣΧΟΛΙΟ: Εμείς δεν αμφισβητήσαμε κανέναν, ούτε τον κύριο Ελευθεριάδη ο οποίος μας χαρακτήρισε πουθενάδες. Αν έβαλε 57.000 ευρώ και σύμφωνα με τον ίδιο συνολικά δόθηκαν για την ομάδα 85.000 + 10.000 το χρέος σύνολο 95.000 λείπουν από τον απολογισμό σχεδόν 60.000 ευρώ!!!!
Θα πρέπει να μας πούνε οι έντιμοι, καθαροί και υπαρκτοί, που πήγαν αυτά τα χρήματα.
Το ρωτάμε εμείς οι πουθενάδες, κατά τον κύριο Ελευθεριάδη.