Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια ετιμήθη η ιερά μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στην γενέτειρά του, Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου και ιδιαίτερα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθηκε στην ιερά Πανήγυρη, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ενώ πρόθυμα ανταποκρίθηκε και στο αίτημα πού ο άγιος Καρυστίας του υπέβαλλε και η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ...
υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, έψαλλε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.
Στον Όρθρο της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων και των Σεβασμιωτάτων αγίων Ιεραρχών, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Κατάγκας κ. Μελετίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώπιον πλήθους πιστών, οι οποίοι τιμούν ιδιαιτέρως τον νέο Όσιο της Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Πορφυρίου, κατά την διάρκεια της οποίας και έξωθεν της οικίας που γεννήθηκε ο Όσιος Πορφύριος, ετελέσθη Δέησις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Αναλόγιο έψαλαν μελωδικά πολυμελείς Χοροί Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβ. Χρήστου Κυριακόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας και του Πρωτοπρεσβ. Σωτηρίου Τσούγκα, Εφημερίου Ενορίας Αετού Καρύστου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την άψογη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ευαγγελος Βογιατζής, με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους δεκάδες εθελοντές.