Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΣΕ ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος παρευρέθηκε σε δύο αξιόλογες πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Πόλη της Χαλκίδος, οι οποίες, τόσο εκ τους περιεχομένους τους, όσο και εκ της πληθωρικής παρουσίας Χαλκιδέων, φανέρωσαν γι’ ακόμη μία φορά το υψηλό πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων της Χαλκίδος.
            Η πρώτη Εκδήλωση έγινε στο Κόκκινο Σπίτι και την διοργάνωσε η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), με περιεχόμενο τα Εγκαίνια της Έκθεσης Δημιουργημάτων των φιλοξενουμένων στα Οικοτροφεία της Χαλκίδας ....
και της Ερέτριας της ΕΠΑΨΥ, η οποία Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Στα πλαίσια της Έκθεσης βραβεύθηκε από την Εταιρεία, η οποία εφέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, για την σημαντική προσφορά του προς την επίτευξη των σκοπών της ΕΠΑΨΥ και ο κ. Παναγιώτης Χονδρός, Πρόεδρος της Εταιρείας του απένειμε τιμητική πλακέτα.
Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την τιμή, την οποία, όπως είπε αποδέχθηκε, διότι δεν αφορά αποκλειστικά στο πρόσωπό του, αλλά στην Αγία Εκκλησία, το έργο της οποίας στους ανθρώπους αξίζει, όπως είπε, να γίνεται γνωστό, ενώ ο ίδιος συνεχάρη και τους εργαζομένους στην ΕΠΑΨΥ, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται ουσιαστικά και αποδοτικά και με αληθινή αγάπη προς τους φιλοξενουμένους στα Οικοτροφεία, δημιουργώντας μια αληθινή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Στα Εγκαίνια παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Βουλευτἠς Ευβοίας κ. Γιώργος Ακριώτης, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΠΕΧ κ. Κωνσταντίνος Τσάμαρης κ.ά.

Η δεύτερη Εκδήλωση πραγματοποιηθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας με διοργανωτή το Ευβοϊκό Ωδείο Σιάνου και ήταν μια εξαιρετική Συναυλία με θέμα «Η ποίηση στο πεντάγραμμο».

Την Συναυλία προσέφεραν η Ορχήστρα και η τάξη Μονωδίας του Ευβοϊκού Ωδείου, υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Πρόκου, ενώ συμμετείχε και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ο Μάκης Τσιγάντες και ο Γιώργος Δρακούλης.

Στη Συναυλία παρευρέθη μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, η παρουσία του οποίου στη Χαλκίδα, όπου και διηκόνησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια, γέμισε με χαρά τις καρδιές τόσο των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων, οι οποίοι παρέστησαν, των μουσικών και υπευθύνων του Ωδείου, καθώς και όλων των ακροατων της Συναυλίας.

Πριν το κλείσιμο η κ. Γιώτα Σιάνου κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιήθηκε η Συναυλία, η οποία –μάλιστα- είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού συλλέχθηκαν τρόφιμα για την Τράπεζα Τροφίμων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος συνεχάρη της κ. Σιάνου, τον κ. Πρόκο και όλους τους επι σκηνής, αλλά και εκτός αυτής υπευθύνους τους Ωδείου για την εξαιρετική Συναυλία. Παράλληλα ευχαρίστησε την κ. Σιάνου για την πρωτοβουλία της διοργανώσεως και την ενίσχυση στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για την εξόχως τιμητική παρουσία του.