Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

ΠΡΑΞΗ του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΥΤΟΥ 

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος, με την επωνυμία: «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» συνήλθε σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Αυτού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ...
Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και προήδρευσε.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν άπαντα τα εν Χαλκίδι μέλη, ήτοι: 1) κυρία Γεωργιάδη Αικατερίνη, 2) κύριος Βράκας Κωνσταντίνος, 3) κυρία Γαλάνη-Βαϊμάκη Αναστασία, 4) κυρία Γκάνη Ευγενία, 5) κύριος Κύρου Κωστάκης, 6) κυρία Παπασκουλή Ιωάννα, 7) κυρία Μαρία Πασσά, 8) κυρία Σκιά Ειρήνη, 9) κυρία Χατζηγιάννη Παρασκευή, ενώ τηλεφωνικώς συμμετέσχε και ο εν Αμερική ευρισκομένος εκπρόσωπος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής κύριος Ιωάννης Συμεωνίδης.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά πολλής συγκινήσεως, ανεφέρθη στην εκδημία του εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος καταγομένου, την οποία ενδόξως εκλέϊσε, δια της εν αγάπη θυσιαστικής προσφοράς του προς την αγία Εκκλησία, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού ΠΑΥΛΟΥ. Ετόνισε δε το ήδη γνωστόν εις άπαντα τα μέλη το γεγονός ότι ο αείμνηστος Ιεράρχης, ως Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος υπήρξε εκ των εμπνευστών και ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος, αφού πολλάκις, με την άδεια και την ευλογία του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄, συνόδευσε ασθενείς, κυρίως νέους, προς θεραπεία στο εξωτερικό.

          Εξ αυτού του γεγονότος, ο Πανευβοϊκός Σύλλογος της Αμερικής έλαβε την θεάρεστη απόφαση να ιδρύσει το Ίδρυμα «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» και τον όρισε ως ισόβιο Πρόεδρο Αυτού.

Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ο αείμνηστος Μητροπολίτης κυρός ΠΑΥΛΟΣ προσέφερε άριστες υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών Αυτού, έως της εκλογής του ως Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, οπότε και οικειοθελώς παραιτήθηκε της Προεδρίας, αφού επρότεινε την ημετέρα ταπεινότητα ως Μητροπολίτη Χαλκίδος, ως αντικαταστάτη του.

Τούτων ένεκα, ο Σεβασμιώτατος επρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο:

1) Την τέλεση Νεκρωσίμου Τρισαγίου.

2) Την παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την ώρα υποδοχής του ιερού σκηνώματος στον Ιερό Ναό της Αγίας παρασκευής Χαλκίδος.

3) Την εκπροσώπηση του Διοικητικού Συμβουλίου, διά του Προέδρου Αυτού και όσων εκ των μελών δύνανται, στην Νεκρώσιμη Ακολουθία, η οποία θα ψαλλεί στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης την ερχομένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ.

4) Την έκφραση συλλυπητηρίων στην απορφανισθείσα Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, στον κατά σάρκα αδελφό του και τους οικείους του.

5) Την δημοσίευση του παρόντος στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Κατόπιν τούτου τα μέλη εξέφρασαν τα κατακλείζοντα την καρδία των αισθήματα και ομοφώνως συνεφώνησαν δια τα ως άνω υπό του Σεβασμιωτάτου Προέδρου προταθέντα και συναπεφάσισαν ταύτα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΤΑ ΜΕΛΗ
Γεωργιάδη Αικατερίνη
Βράκας Κωνσταντίνος
Γαλάνη-Βαϊμάκη Αναστασία
Γκάνη Ευγενία
Κύρου Κωστάκης
Παπασκουλή Ιωάννα
Πασσά Μαρία
Σκιά Ειρήνη
Συμεωνίδης Ιωάννης
Χατζηγιάννη Παρασκευή