Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η άποψή μας

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας στο θέμα του fair play και δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν πρέπει.
Δεν υπάρχει αυτό σε κανέναν κανονισμό, ώστε να παρέμβει ο διαιτητής και να σταματήσει κάποια φάση.
Fair play δεν σημαίνει πως σου δίνω την μπάλα εκεί που θέλεις για να σου δώσω την ευκαιρία να μου κάνεις γκολ.
Πάμε λοιπόν στην φάση του αγώνα ΩΡΕΟΙ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ.
Λάθη. Πολλά λάθη. 
Που βρισκόταν ο αμυντικός του ....
Ελλήσποντου όταν δέχθηκε την μπάλα από το fair play το οποίο τήρησε ο ποδοσφαιριστής που έκανε το πλάγιο; Σχεδόν στην γραμμή του κέντρου και κάποιοι ποδοσφαιριστές  του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ μέσα στην περιοχή των ΩΡΕΩΝ και κάποιοι άλλοι λίγο έξω από αυτή.
Το fair play κύριοι δεν σημαίνει σου δίνω την μπάλα να μου βάλεις γκολ. Σου δίνω την μπάλα, την γυρίζεις στον τερματοφύλακά σου ή σε κάποιον στην περιοχή σου και ξεκινάς από εκεί την επίθεση.
Τι έγινε στην φάση αυτού του αγώνα; Λάθος του ποδοσφαιριστή που εκτέλεσε το πλάγιο. Έπρεπε να δώσει την μπάλα σε αμυντικό της ομάδας του και αυτός να την απομακρύνει προς την περιοχή του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.
Αυτό δεν έγινε. Ο αμυντικός που δέχθηκε την μπάλα σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου, τι θα έκανε; Προφανώς θα έστελνε την μπάλα μέσα στην περιοχή των ΩΡΕΩΝ. Αυτό δεν θα ήταν φάση για γκολ;
Τι έκανε ο ποδοσφαιριστής των ΩΡΕΩΝ; Ήθελε να εμποδίσει τον αντίπαλο να κάνει γέμισμα στην περιοχή του, τον πίεσε και αυτός έκανε λάθος κοντρόλ του πήρε την μπάλα έφυγε προς την περιοχή και πέτυχε το γκολ.
Φωνές και απαράδεκτες ανακοινώσεις. 
Όσο για την αναφορά στο όνομα του κυρίου Γουρνά, πιστεύουμε πως η διοίκηση του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ θα ανακαλέσει, γιατί αυτός ο προπονητής μπορεί να μην είναι επικοινωνιακός και να μην λέει πολλά, αλλά έχει αποδείξει πως δεν είναι τυχαίος. Δεν έχει ανάγκη ο κύριος Γουρνάς από βραβεύσεις. Πέτυχε εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι και δεν θα γράψουμε περισσότερα και για να μην παρεξηγηθούμε δεν έχουμε πιει ούτε καφέ μαζί του και δεν πήγαμε ποτέ δίπλα του, όταν οδηγούσε ομάδες σε τίτλους και διακρίσεις.
Φίλες και φίλοι επειδή το fair play το έχουμε παρεξηγήσει, θα θέλαμε να μας πει κάποιος, αν αντέδρασε ποτέ κανείς για ποδοσφαιριστές οι οποίοι πέφτουν κάτω χωρίς λόγο, για να κερδίσουν χρόνο. 
Θα θέλαμε να μας πει κάποιος αν αντέδρασε, όταν προπονητές ή παράγοντες ζητάνε από ποδοσφαιριστές "να παίξουν" καθυστέρηση για να κρατήσουν ένα αποτέλεσμα.
Και κάτι τελευταίο. Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ κάνει την δική του προσπάθεια για ν΄ αφήσει πίσω κάποια πράγματα και χτίζουν, διοίκηση και προπονητής, μια ομάδα από την αρχή.
Οι ΩΡΕΟΙ δίνουν την δική τους μάχη, για την παραμονή στην κατηγορία και κανείς προπονητής δεν θα μπορούσε "να στήσει" φάση για να πετύχει γκολ ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ και φυσικά καμία ευθύνη ο διαιτητής για όλα αυτά.
Οι διοικήσεις των δύο ομάδων θα μιλήσουν και θα μπει τέλος στο θέμα.
Οι προπονητές να μάθουν στους ποδοσφαιριστές τους τι είναι το fair play και τι κάνουμε ώστε να μην το τηρήσουμε και κάνουμε δώρο γκολ.