Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Καλημέρα "με δάχτυλο"

Δεν χρειαζόμαστε τα καλά λόγια κανενός και δεν θα παίξουμε κανενός τα παιχνιδάκια. Πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου αποφάσισαν να είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και επέλεξαν τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα δώσουν την μάχη του σταυρού. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και να τους πούμε απλά, πως σ΄ αυτή την μάχη, δεν κερδίζει κανείς επειδή είναι καλός ποδοσφαιρικός παράγοντας, καλός προπονητής ή καλός....
ποδοσφαιριστής. Στην πολιτική πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν μετράνε αυτά. Στην μάχη για τον σταυρό παίζουν ρόλο άλλα πράγματα και αν δεν τα έχεις, θα είσαι η ουρά και θα μείνεις έξω και μακριά από αυτούς που θα εκλεγούν.
Κάποιοι παλιοί είναι κουτοπόνηροι και προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι με νέους υποψηφίους. Τι κάνουν λοιπόν; Τους λένε πως θα τους στηρίξουν ως παλιοί και ζητάνε να κάνουν το ίδιο και οι νέοι. Τσιμπάνε αυτοί και λένε σε φίλους και συγγενείς, να βάλουν και έναν σταυρό στον τάδε. Εκεί την πατάνε. Θα μαζέψουν 200 σταυρούς και ο παλιός ο οποίος θα "έχει παίξει" με 5 - 6 νέους θα ξεπεράσει τους 1.000 σταυρούς.
Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι, κάθε ψηφοδέλτιο, έχει υποψηφίους που τους λέμε και φαβορί για εκλογή. Τώρα με τον νέο εκλογικό νόμο, έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα και στον Δήμο Χαλκιδέων για παράδειγμα οι έδρες δεν θα έχουν μπόνους, οπότε θα μοιραστούν.
Άποψή μας είναι πως το ψηφοδέλτιο που θα πάρει την πρώτη θέση την Α΄ Κυριακή θα πάρει από 16 έως 19 έδρες, αυτό που θα πάρει την δεύτερη θέση θα πάρει από 9 - 10 έδρες, αυτό που θα πάρει την τρίτη θέση από 7 - 8 έδρες, αυτό που θα πάρει την τέταρτη θέση 5 - 6 έδρες, αυτό που θα πάρει την πέμπτη θέση 4 - 5 έδρες και αυτό που θα πάρει την έκτη θέση 3 - 4 έδρες.
Το σίγουρο πάντως είναι πως εκτός από το ψηφοδέλτιο που θα είναι πρώτο την Α΄ Κυριακή και θα βγάλει πάνω από 15 έδρες, όλα τ΄ άλλα θα εκλέξουν  μέχρι το πολύ 10 υποψηφίους!!!
Ρίξτε λοιπόν μια ματιά και θα δείτε καθαρά ποιοι είναι τα φαβορί και ποιοι απλά θα τρέξουν χωρίς να έχουν καμία τύχη εκλογής.