Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Σχόλιο στο σχόλιο Βέττα

Διαβάσατε πριν τα όσα έγραψε ο κ. Βέττας σε μια ανάρτησή του στο fb και θέλουμε να κάνουμε το σχόλιό μας.
Αγαπητέ Μανόλη, να ξεκινήσουμε από το αν υπάρχουν μόνο δύο είδη δημοσιογράφων. Όχι βέβαια. Υπάρχουν πολλά είδη, ανθρώπων που ασχολούνται με την ενημέρωση γενικότερα. 
Πάμε όμως στην ουσία.
Όταν έχεις την ευθύνη μιας ραδιοφωνικής παραγωγής, μιας ιστοσελίδας, ενός blog, μιας εφημερίδας ή μιας τηλεοπτικής παραγωγής, δεν θα κριθείς μόνο από....
αυτό που προσφέρεις στο κοινό, αλλά και για τους συνεργάτες σου. 
Επειδή αν όχι όλοι, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι κατάλαβαν ποιον αφορά το σχόλιό σου, επέτρεψέ μας να γράψουμε, πως υπήρξατε για χρόνια συνεργάτες και θα έπρεπε να τα είχες πει τότε αυτά. Όταν τα λες τώρα, χάνουν την αξία τους, ακόμη κι αν όλα αυτά είναι αληθινά.
Παρεξηγηθήκαμε κάποτε όταν είχαμε γράψει για εμπόρους της ενημέρωσης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ Μανόλη.
Άλλος πήγαινε στα γήπεδα στην Νότια Εύβοια με μια καμερούλα, με την άδεια της ΕΠΣΕ και μετά "πουλούσε" το προϊόν του σε παράγοντες και προπονητές και έκανε κριτική σε άλλους, ενώ για τον εαυτό του έλεγε πως είναι εθελοντής και εραστής του ποδοσφαίρου.
Άλλος έλεγε και λέει πάντα καλά λόγια για τους παράγοντες,για να μαζεύει 20ευρα Πάσχα και Χριστούγεννα και είναι δίπλα σου, ενώ κι αυτός για εθελοντισμό μιλούσε.
Άλλοι, οι περισσότεροι δηλαδή,  δεν είπανε κουβέντα γι΄ αυτόν που πούλησε την ομάδα μπάσκετ, αλλά θάβουν κάποιον, γιατί δεν τους έδωσε χορηγία ή ευχές.
Μανόλη, ο κάθε εμποράκος της ενημέρωσης, πουλάει τόσο, όσο αξίζει το προϊόν που παράγει. Χρήσιμος είναι κι αυτός, γιατί υπάρχουν παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές,πολιτικοί, οι οποίοι θέλουν κάτι φτηνό, γιατί δεν έχουν να δώσουν περισσότερα και τους βολεύει το ότι κι ότι.
Να το κλείσουμε λοιπόν.
Ας κάνει ο καθένας αυτό που μπορεί και θα εισπράξει αυτό που αξίζει. Φτηνό ή ακριβό μικρή σημασία έχει, γιατί εξαρτάται και από αν ξέρεις ν΄ αγοράζεις και να πουλάς. Η ουσία είναι αν αυτός θα μπορεί να γράψει αλήθειες και να ασκεί κριτική σ΄ αυτόν που τον πληρώνει. Δυστυχώς, αυτό δεν το βλέπουμε.
Αγαπητέ Μανόλη, καλώς ήρθες στην πραγματικότητα, αλλά είναι πλέον αργά και θα το διαπιστώσεις.
Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, οφείλουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, με τα σχόλια, την κριτική και τις απόψεις τους και "δεν περιγράφουν" απλά.
Την καλημέρα μας.