Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση

Άρθρο 45 Ειδικές περιπτώσεις. Αποχώρηση ομάδας. Διακοπή αγώνα. Παραίτηση. !!!

Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου ή η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα. 
1.Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της .....
τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.: 

α) Αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που συμμετέχει.
β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην Ε.Π.Ο.
γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκραμένη ποδοσφαιρική περίοδο.
δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της SuperLeague1 εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της SuperLeague 2,πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της FootballLeague και 2.000,00 Ευρώ εάν είναι σωματείο.

2.Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, της επιβάλλονται σωρευτικά οι παρακάτω ποινές:

α) η ποινή του υποβιβασμού στην κατώτερη κατηγορία,
β) και η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για δύο (2) συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους,και 
γ) η χρηματική ποινή του πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ εφόσον είναι ομάδα της SuperLeague1 τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ εφόσον είναι ομάδα της SuperLeague2, εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ εφόσον είναι ομάδα Football Leagueκαι 5.000,00 Ευρώ εάν είναι σωματείο. Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα. 

3.Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί στον αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (SUPER CUP -εφόσον αποφασισθεί η διεξαγωγή του)μεταξύ πρωταθλητού SuperLeague1 και νικητή του Κυπέλου Ελλάδος της επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά, χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ αν είναι ομάδα της SuperLeague1, ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ αν είναι ομάδα της SuperLeague2, πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ αν είναι ομάδα της Football League και 2.000,00 Ευρώ εάν είναι σωματείο και ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδος με τέρματα 3-0.

4.Ομάδα που, λόγω επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου ή του αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (SUPER CUP) μεταξύ του πρωταθλητή της SuperLeague1και του Κυπελλούχου Ελλάδος, της επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα.