Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η διαιτησία μας

Προφανώς και υπάρχει θέμα με την διαιτησία στην Εύβοια, αλλά δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και χρόνια και είχαμε γράψει πολλές φορές γι΄ αυτό. Όλα ξεκινούσαν από τις προσωπικές σχέσεις ή αν θέλετε και από την πρόσβαση που είχε κάποιος διαιτητής ή παράγοντας προς την επιτροπή διαιτησίας. Δυστυχώς δεν έχουμε νέους διαιτητές και μοιραία δεν έχουμε και διαιτητές οι οποίοι θα μπορούσαν να σηκώσουν λίγο την διαιτησία, έστω ένα....
κλικ παραπάνω.
Σήμερα έχουμε μια νέα επιτροπή διαιτησίας η οποία κινήθηκε προς μια σωστή κατεύθυνση, στο να δώσει την δυνατότητα σε όλους τους διαιτητές να δείξουν τις ικανότητές τους και να πάρουν αυτό που τους αξίζει.
Αυτά τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας, πάνε στα γήπεδα και προσπαθούν να έχουν μια γνώμη για τον κάθε διαιτητή και ξεκίνησαν και το θέμα της Σχολής Διαιτησίας η οποία δεν πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη επιτροπή για διάφορους λόγους.
Η νοοτροπία πολλών διαιτητών θα πρέπει ν΄ αλλάξει. Ο διαιτητής θα πρέπει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο και πάντως όχι να βάζει το ΕΓΩ του, πάνω από αυτό.
Η ΕΠΣ Εύβοιας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ θα πρέπει ν΄ αποφασίσει τι θέλει.
Θέλει μια διαιτησία καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη από παράγοντες;
Θέλει μια Επιτροπή Διαιτησίας γλάστρα;
Θέλει διαιτητές υπερασπιστές κάποιας παράγκας;
Ας σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων κι ας φροντίσουν ώστε να υπάρχει διαφάνεια και στον χώρο της διαιτησίας.