Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
σας ενημερώνουμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ορίστηκαν στο Δ.Σ. της 31/10/2019, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,  ως εξής: 
Την Πέμπτη 12/12/2019 και ώρα 11 π.μ., στην Κεντρική και Νότιο Εύβοια, στο Γυμνάσιο Αλιβερίου.
Στο Αλιβέρι ψηφίζουν τα σχολεία από Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κριεζά, Κονίστρες, Κύμη, Μαρμάρι, Στύρα, Κάρυστο και Σκύρο.
Την Τρίτη 17/12/2019 και ώρα 11 π.μ. στην Β. Εύβοια, στο Γυμνάσιο Ιστιαίας.

Στην Ιστιαία ψηφίζουν τα σχολεία από: Ιστιαία,  Γούβες, Ωρεούς, Λίμνη, Αγία Άννα κι  Αιδηψό.
Την Πέμπτη 19/12/2019 και ώρα 11 π.μ. στη Χαλκίδα, στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Στη Χαλκίδα ψηφίζουν όλα τα υπόλοιπα σχολεία.
Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα είναι η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου  2019. Τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή, pdf και jpeg,  στο mail της ΕΛΜΕ. Τη Δευτέρα  2 Δεκεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ, θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Κατόπιν τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στα σχολεία και θα αναρτηθούν στην σελίδα της ΕΛΜΕ στο facebook. Μαζί με το ψηφοδέλτιο η κάθε παράταξη θα πρέπει να δηλώσει απαραίτητα και διαθεσιμότητα 2 τουλάχιστον υποψηφίων για την εφορευτική επιτροπή.
Τα ψηφοδέλτια πρέπει να αναγράφουν το όνομα και το λογότυπο της παράταξης και από κάτω την ένδειξη: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ.
Στη συνέχεια τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων αριθμημένα και σε αλφαβητική σειρά, κεφαλαία, με γραμματοσειρά Arial, μέγεθος 12.
Η ημέρα των εκλογών είναι ημέρα επίσημης συνδικαλιστικής άδειας, (σύμφωνα με το
Φ.351.5/84/60735/Δ1/7-10-2014), ώστε όλοι/ες οι συνάδελφοι  να διευκολυνθούν να παρευρεθούν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου.  
Για την διευκόλυνση συναδέλφων που κατοικούν σε διαφορετική περιοχή από αυτήν της υπηρεσίας τους, θα υπάρξει η δυνατότητα να ψηφίσουν εγγύτερα στον τόπο κατοικία στους, αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως ή με mail ή με τηλεφώνημα. Την ημέρα των εκλογών θα πρέπει να υποβάλλουν  επίσης  μια υπεύθυνη δήλωση για το πού έπρεπε να ψηφίσουν σύμφωνα με τους εκλογικούς  καταλόγους και πού θα ψηφίσουν.
Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για το σωματείο είναι 20 ευρώ, τα οποία είτε καταβάλλονται την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε  υπάρχει η δυνατότητα μιας μικρής προκαταβολής  (2 ευρώ) και  παρακράτησης  του υπολοίπου της συνδρομής από τη μισθοδοσία (1,50 ευρώ μηνιαίως), με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, την ημέρα των εκλογών. Για τους συναδέλφους αναπληρωτές/τριες, η συνδρομή έχει οριστεί  στα 10 ευρώ. 
Το Δ.Σ. αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοήθειας λόγω των αυξημένων αιτημάτων για λόγους υγείας. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση.

Επίσης ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, που είναι αποσπασμένοι/ες  από άλλη περιοχή και τακτοποιούν τη συνδρομή τους μέσω μισθοδοσίας στην περιοχή της οργανικής τους,  να έχουν μαζί τους κατά τη μέρα της ψηφοφορίας βεβαίωση από την ΕΛΜΕ όπου παρακρατείται η συνδρομή τους.

                                                        
Συνάδελφοι/ισσες,
η εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι μια κορυφαία στιγμή στη ζωή του σωματείου, όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος συνευρίσκεται, συζητά, ασκεί έλεγχο, διατυπώνει απόψεις, προτάσεις, αντισρρήσεις και προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις του. Ως εκ τούτου εξυπακούεται ότι η συμμετοχή όλων μας, είναι επιβεβλημένη. Η απαξίωση των σωματείων και του συνδικαλισμού γενικότερα εξυπηρετεί μόνο την εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, ώστε να περνούν ανεμπόδιστα όλο και πιο αυταρχικά μέτρα. Η συσπείρωση στα σωματεία μας, η συμμετοχή και η συλλογική δράση είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την συστηματική προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου. 
                                               
                                      Για το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ
                  Η πρόεδρος                            Η γεν. γραμματέας
                  Χαρά   Νίκα                             Γωγώ Μοσχολιού