Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Το πρωί της Κυριακής 1. Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών, με συλλειτουργούς τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Στυλιανό Σωτηρόπουλο και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.
Ο Σεβασμιώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο, μίλησε διδακτικά στους πιστούς σχετικά με το προπατορικό αμάρτημα των πρωτόπλαστων, αλλά και ...
για τη Νέα Εύα, που είναι η Παναγία. Μίλησε επίσης για την σημασία της Σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας, ενώ εξήγησε στον ευσεβή λαό πώς μέσα από το μεγαλύτερο μυστήριο, που είναι η Θεία Ευχαριστία, περνά όλη η ζωή του Κυρίου μας, όλα τα γεγονότα με αποκορύφωμα την Κοινωνία του ίδιου Σώματος και Αίματος Του και την επάνοδο του Χριστού στους ουρανούς κατά την απόλυση της ακολουθίας, γι’ αυτό συνέστησε στους χριστιανούς να μετέχουν στην Θεία Ευχαριστία όσο πιο συχνά μπορούν.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον π. Στυλιανό, τονίζοντας την ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει, τόσο αυτόν, όσο και την πρεσβύτερα του Παρασκευή, μαζί με την οποία ανατρέφουν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου τα 8 παιδιά τους.