Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Super League: Παραίτηση Κούγια από την ομάδα εργασίας της Λίγκας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μετά την παραίτηση του προέδρου του Πανιωνίου και αναπληρωτή προέδρου της Super League, Χρήστου Δάρα, από τη θέση του στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ακολούθησε η δήλωση αποχώρησης του Αλέξη Κούγια από την ομάδα εργασίας (working group) που έχει συστήσει ο συνεταιρισμός για να ....
«τρέξει» τα φλέγοντα θέματα που τον απασχολούν.
Η αποχώρηση του κ. Κούγια έχει επίσης να κάνει με την απόφαση της ΕΠΟ να μην κάνει αποδεκτή την εισήγηση της Λίγκας για κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών στις ΠΑΕ που δεν λαμβάνουν άδεια συμμετοχής από την αρμόδια Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Στη δήλωσή του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Ανακοινώνω την παραίτησή μου από το Working Group, αφού άλλωστε καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του δεν λύσαμε, ούτε προσπαθήσαμε να λύσουμε, με αποτελεσματικό τρόπο έστω και ένα θέμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου η αίτηση προς την ΕΠΟ για την αλλαγή των ποινών της Αδειοδότησης, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ δεν απασχολεί την ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί θα λάβει ευρωπαϊκή αδειοδότηση, υπεβλήθηκε μόλις χθες.
Ο κ. Λυσάνδρου θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν εξελέγη στην προεδρία της Super League, παρά το ότι δεν είναι ιδιοκτήτης, για να χτιστεί παραγοντική καριέρα στην ΕΠΟ, αλλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ημών των ιδιοκτητών της Super League, που χρηματοδοτούμε την ΕΠΟ με 10,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 
ΥΓ. Έμαθα ότι μέχρι και ο Λεουτσάκος αγνόησε την απόφαση της Super League και κανείς δεν ντράπηκε να σηκωθεί να φύγει. Θα τα πούμε στη αναδιάρθρωση».