Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

....σουτάκια

- Καλημερούδια στους πρωταθλητές όλων των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας και λυπούμαστε που δεν μπόρεσαν να χαρούν την επιτυχία τους και να γιορτάσουν γι΄ αυτή όπως θα έπρεπε. Θα έχουν την ευκαιρία πιστεύουμε και θα πανηγυρίσουν τον τίτλο τους σύντομα. Για να μην λένε όμως κάποιοι αστειάκια, ο λαός λέει πως ο πρώτος είναι πάντα πρώτος ....
και ο δεύτερος δεύτερος. Ο πρώτος είναι με το σπαθί του πρωταθλητής και όχι ο δεύτερος.

- Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στο χώρο του αθλητισμού και ευχόμαστε πραγματικά αυτή η κυβέρνηση να καταφέρει ώστε να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι τα μαγαζάκια κάποιων και τα σωματεία σφραγίδες. Θα πρέπει όσοι θέλουν ν΄ ασχοληθούν με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να πάψουν να λειτουργούν με αρπαχτές και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όταν έχουμε οργανωμένα σωματεία και συλλόγους, οι οποίοι "θα δίνουν λογαριασμό", τότε να έχουμε απαιτήσεις από το κράτος, την Περιφέρεια και τους Δήμους. Για τους τελευταίους και ιδιαίτερα για τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πρέπει να σημειώσουμε πως προσφέρει πολλά, αφού έχει πολλούς αθλητικούς χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς και κανένα σωματείο δεν πληρώνει χρήματα για να τους χρησιμοποιεί. Μέχρι τώρα όποιος ήθελε έστηνε έναν αθλητικό σύλλογο και είχε μόνο απαιτήσεις. Να πληρώνουν οι αθλητές, να πληρώνουν οι χορηγοί, ο δήμος να πληρώνει για συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αυτοί τίποτα. Ας μπει επιτέλους μια σειρά.

- Άλλο πάλι αυτό με τους προπονητές. Θα δικαιωθούν λέει αυτοί που έλεγαν πως για να είσαι προπονητής, θα πρέπει να το έχεις σπουδάσει και όχι να έχεις πάει σε μια σχολή για κάποιες μέρες, να πλήρωσες την συμμετοχή σου και να αρχίσεις να προπονείς παιδιά. Θα πρέπει να έχεις τελειώσει ΤΕΦΑΑ δηλαδή το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Γυμναστική Ακαδημία) και να έχεις πραγματική σύμβαση πλέον με το σωματείο.