Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ανδρέας Κουλοχέρης: λαϊκίστικη παράταξη

Μετά και την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές πρέπει να έχουν  καταλάβει όλοι οι δημότες του Δήμου μας, ότι αφού εκλεγούμε δεν κρινόμαστε πλέον για τα πιστεύω ή τις προθέσεις μας, αλλά για την αποτελεσματικότητά μας. Και για να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί και χρήσιμοι, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά πως και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε.
 Ένα χρόνο μετά τις εκλογές λοιπόν και δυστυχώς...
συνειδητοποιούμε ότι τις τύχες του Δήμου μας έχει αναλάβει μια λαϊκίστικη παράταξη που κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο αδέξια ως ανίκανη είναι στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων.
Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή συνεχώς βρίσκεται να τρέχει απροετοίμαστη πίσω απ' αυτές, χωρίς πρότερο σχέδιο αντιμετώπισης και κυρίως χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και προτάσεις επίλυσης αυτών. Γεγονός που διαφαίνεται από τη στάση της δημοτικής αρχής σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που πρόεκυψε τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο μας και αφορά στην προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Δίρφυς, η οποία παρέβλεψε , προσπέρασε τις οποίες οχλήσεις επί του θέματος και υποχρεώθηκε σε αντίδραση μετά από την πρωτοβουλία για συγκέντρωση στις 13 Μάιου του Τοπικού Συμβούλιο της κοινότητας Στενής σε συνεργασία με τους προέδρους και των υπολοίπων τοπικών κοινοτήτων από την ενότητα Διφυών καθώς και πολλών συλλόγων της περιοχής με πρωτεργάτη τον ΕΟΣ Χαλκίδας που ανέδειξε πρώτος το θέμα.
 Ως επικεφαλής της Ελάσσων Αντιπολίτευσης, ζήτησα την έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα για το θέμα και να συζητήσουμε τις θέσεις, τους τρόπους δράσης και αντίδρασης με τη λήψη ψηφίσματος , ως ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι δύο μέρες μετά,στις 15 Μαΐου ημέρα Παρασκευή, αν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλούσε σε Δημοτικό Συμβούλιο στην ημερήσια διάταξη στο σύνολο 10 θεμάτων δεν γινόταν καμία αναφορά στο θέμα αδειοδότησης και εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών. Η στάση αυτή μας γέμισε με πολλές απορίες και πολλά αναπάντητα  ερωτήματα.
*Γιατί φοβόντουσαν να κάνουν Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον είναι ξεκάθαρη η θέση τους απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών;
(Όπως τόνισε ο ίδιος ο Δήμαρχος στην συγκέντρωση που έγινε στην Στενή.)
*Γιατί δεν ενημέρωσε ο δήμαρχος τις τοπικές κοινωνίες να εκφράσουν την άποψη τους επί του θέματος ,την οποία στην πορεία όφειλε να υπηρετήσει;
*Γιατί η αντίδραση ήρθε κατόπιν οχλήσεων από κοινότητες και συλλόγους,υπήρχε αγνοία ή συγκάλυψη ;
*Ποια η πραγματική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα,δεν οφείλουν να γνωρίζουν οι δημότες;
(Άκουσα τον Δήμαρχο να εκφράζεται εκ μέρους όλων μας, χωρίς οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να το γνωρίζουμε.)
Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαιτούνται να απαντηθούν στους πολίτες που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανησυχούν για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε όσους άλλους συμφωνούν με αυτούς.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων μπροστά στον κίνδυνο, την αναλγησία και την αδιαφάνεια της Δημοτικής αρχής καταθέσαμε αίτημα για κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στον Δήμο μας, τους τρόπους αντίδρασης και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την απόφαση της Ρ.Α.Ε.(ρυθμιστικής αρχής ενέργειας).Επίσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας η παράταξη μας δηλώνει ότι απείχε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που έχει οριστεί δια περιφοράς για τις 19/05/2020 για την πρωτοφανή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κου Ψαθά να αγνοήσει, να απαξιώσει και να μην συμπεριλάβει ένα τόσο σοβαρό θέμα στην ημερησία διάταξη.