Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε όλες και όλοι καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε. Ν φοράτε την μάσκα σας και να κρατάτε αποστάσεις. Μπόρα είναι και θα περάσει, όπως λέει κι ο λαός, αν και όλα δείχνουν πως η ζωή μας, δεν θα επιστρέψει στους ρυθμούς που είχε πριν.... τον κορονοϊό.

- Δεν θα μπούμε στην διαδικασία αντιπαράθεσης με εκπαιδευτικούς ή με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ή με οποιονδήποτε άλλον. Σεβόμαστε και ακούμε τις απόψεις όλων, αλλά τους δήθεν δεν τους πάμε. Θα γράφουμε πάντα την άποψή μας ελεύθερα και δεν θα κρυβόμαστε πίσω από φθηνές δικαιολογίες, ούτε θσ γελάμε με τις απόψεις άλλων.

- Κάποιοι καθηγητές, ευτυχώς λίγοι, θεωρούν πως μόνο η δική τους άποψη είναι η σωστή. Όχι κύριοι. Είναι αυτή που σας βολεύει. Ένα παράδειγμα φτάνει για να σας βάλει στην θέση σας. Πρέπει λέει να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις, ξεκινώντας από το κόψιμο των περιπάτων!!!! Αυτό άραγε δεν είναι αντιπαιδαγωγικό; Αλήθεια, πότε και πως θ΄ αναπληρωθούν οι ώρες και οι μέρες που χάθηκαν εξ αιτίας των απεργιών και των στάσεων εργασίας της ΟΛΜΕ; Πότε και πως θ΄ αναπληρωθούν οι ώρες και οι μέρες που χάθηκαν εξ αιτίας του ότι δεν υπήρχαν καθηγητές στα σχολεία. Πότε και πως θ΄ αναπληρωθούν οι ώρες και οι μέρες που χάθηκαν εξ αιτίας του ότι δεν άνοιξαν τα σχολεία την ώρα που έπρεπε; Μόνο οι ώρες που χάθηκαν από τις ώρες των καταλήψεων σας απασχολούν;

- Κυρίες και κύριοι καθηγητές η αλήθεια είναι πικρή, αλλά εμείς θα την γράφουμε.  Την περίοδο 2019 - 2020 ξέρετε όλες και όλοι πως χάθηκε η μισή χρονιά και φυσικά δεν αναπληρώθηκαν ποτέ οι χαμένες ώρες διδασκαλίας και δεν καλύφθηκε ποτέ η ύλη. Τώρα γιατί πρέπει να κόψουμε τους περιπάτους; Γιατί πρέπει για παράδειγμα να πρέπει  να αναπληρωθούν κάποιες ώρες γυμναστικής και να καταργηθούν οι περίπατοι; Στο πρόγραμμα μεν είναι η γυμναστική, αλλά στο πρόγραμμα και οι περίπατοι.

- Επειδή εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να παριστάνουμε τους καλούς, θα στείλουμε την καλημέρα μας στον αγαπητό διευθυντή του Λυκείου Βασιλικού τον κύριο Σάββα Οβαδία από τον οποίο δεν έχουμε κανένα παράπονο, αλλά δεν δεχόμαστε να μας λένε πως πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους, γιατί θα ξεσπάσουν κάποιοι πάνω στα παιδιά μας, μη βάζοντας καλούς βαθμούς κλπ. Δεν μας απασχολεί αυτό το θέμα. Κύριε διευθυντά ξέρετε πως ποτέ δεν κάναμε παράπονα για κάτι τέτοιο και δεν θα κάνουμε και στο μέλλον. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν λειτουργούν εκδικητικά και δεν παριστάνουν  τον μπαμπούλα.  Μας ενδιαφέρει περισσότερο η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας των παιδιών μας και όχι οι βαθμοί που κάθε καθηγητής θα βάλει. Περάσαμε στον 14ο χρόνο στα σχολεία με 3 παιδιά και δεν βρέθηκε ένας εκπαιδευτικός να πει κάτι για τα παιδιά μας. Θα στηρίζουμε πάντα πρώτα τα παιδιά και μετά όλα τ΄ άλλα. Τα παιδιά μας θα είναι στα σχολεία για άλλα 7 χρόνια, αφού τότε θα τελειώσει η μικρότερη κόρη μας. Υπομονή έχουμε, αλλά έχουμε και θέμα με τους δήθεν. 

- Κύριε Οβαδία, περιμένουμε πλέον απαντήσεις. Πότε θα καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν εξ αιτίας του ότι δεν υπήρχαν καθηγητές, εξ αιτίας της θεομηνίας, εξ αιτίας απεργιών καθηγητών, εξ αιτίας του ότι άργησαν ν΄ ανοίξουν τα σχολεία, εξ αιτίας αδειών των καθηγητών για διάφορους λόγους κλπ. Εμείς δεν γελάμε με τις απόψεις των άλλων και το ξέρετε, αλλά δεν θα κάνουμε και τον καλό, "για να προσέχουν" καλύτερα τα παιδιά μας. Καλή σας μέρα.