Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ε.ε. το απόγευμα, τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στο Παράρτημα της Ιστιαίας.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του παραρτήματος Ιστιαίας, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος-Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, πλαισιούμενος από τον καθηγητή της Σχολής Οικον. π. Ευστάθιο Αναγνώστου-Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων Αγριοβοτανίου Ιστιαίας. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Παραρτήματος της Σχολής κ. Δημήτριος ....Παπαβασιλείου, οι Καθηγητές κ. Γαβριήλ Μαυρομάτης και κ. Παναγιώτης Αναστασίου καθώς και οι μαθητές, οι οποίοι έψαλαν πολύ όμορφα κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Αγιασμού.
Ο π. Ιωάννης, μετέφερε προς όλους  τις ευλογίες και τις ολόθερμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ευχήθηκε τα δέοντα προς τους καθηγητές και μαθητές της Σχολής και ακολούθησε μικρή δεξίωση, (σύμφωνα με τις απαραίτητες υγειονομικές οδηγίες κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19), που ετοίμασε το πάντοτε φιλόξενο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.