Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Κ Η΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Για εικοστή όγδοη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».
 Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.
 Εφέτος -συν Θεώ- η Πόλις της Χαλκίδος θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στον Προσκυνηματικό ....Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Αιγάλεω και θα την κομίσει στην πόλη μας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, με προεξάρχοντα του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

 Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2020, οπότε και θα επιστρέψει στο Αιγάλεω.

 Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό Πρόγραμμα.