Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Η μάχη με τον κορονοϊό δεν σταματά ποτέ, αλλά όλα δείχνουν πως οι νέοι μας αδιαφορούν σε μεγάλο βαθμό για την υγεία των γονιών και των παππούδων τους, αλλά και για την δική τους υγεία. Ένας χαμός στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και την πληρώνουν και οι οδηγοί. Δυστυχώς ο Έλληνας θέλει τον προσωπικό του αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του. Ίσως θα πρέπει η αστυνομία να ξεκινήσει ελέγχους στα λεωφορεία σε καθημερινή ...βάση και να επιβάλλει  πρόστιμα, μέχρι όλοι να καταλάβουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

- Αυτές τις μέρες των καταλήψεων, δημιουργήθηκαν καταστάσεις οι οποίες δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε, αφού ο ένας προσπάθησε να μειώσει την προσπάθεια του άλλου. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Λυκείου Βασιλικού κύριο Σάββα Οβαδία, τον διευθυντή του Γυμνασίου Βασιλικού κύριο Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου, για την στάση που κράτησαν, την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία απέδειξαν πως όταν τους καταλαβαίνεις σε καταλαβαίνουν.

- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αντιδημάρχους κυρίους Γουρνή και Σέρρα και πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Δημοτική Σύμβουλο  και πρόεδρο της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής κυρίας Ελένης Μιντζιφίρη. Και από τους τρεις ζητήσαμε συγνώμη, γιατί πραγματικά κάνουν ότι μπορούν, αν και παρέλαβαν απίστευτα προβλήματα στα σχολεία και παρά την πανδημία και την θεομηνία, είναι δίπλα στα παιδιά και λύνουν προβλήματα.

- Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν μας ενδιαφέρει ούτε η προσωπική προβολή, ούτε κάποια θέση σε συλλόγους κλπ, ούτε διεκδικούμε την καρέκλα κανενός. Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, γιατί είμαστε γονείς και γιατί θέλουμε να έχουμε καλύτερα σχολεία. Αυτοί οι οποίοι θέλουν απλά την βόλεψή τους, θα μας έχουν απέναντι και θα πρέπει να μην μεταφέρουν λόγια που εμείς δεν είπαμε. Εμείς δεν φοβόμαστε και ξέρουμε τα δικαιώματα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Εμείς θέλουμε ανοιχτά και καλά σχολεία και όχι, αδιάφορους γονείς ή εκπαιδευτικούς οι οποίοι να χωρίζουν τα παιδιά σε καλά και κακά ή να λένε, σε μαθητές "εσύ δεν πρόκειται να περάσεις κάπου"!!!

- Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα πρέπει να απομονώσει αυτές τις περιπτώσεις γιατί αυτοί  είναι που δημιουργούν τα προβλήματα. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα πρέπει να παρεμβαίνουν στα θέματα αυτά και όχι να προσπαθούν να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με κάποιους γονείς ή κάποιους εκπαιδευτικούς. Η μη παρέμβασή τους απομάκρυνε από τους συλλόγους τους γονείς και πλέον ενώ ένα σχολείο έχει 300 παιδιά, δηλαδή 600 γονείς, στις εκλογές ψηφίζουν 20 - 30 για να εκλεγούν 5 ή 7 μέλη και να δημιουργήσουν ΔΣ!!!!!

- Κανένα παιδί δεν έχει το δικαίωμα να έχει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε καθηγητές και κανένας καθηγητής να προσβάλλει γονείς και μαθητές.